Oppskrift på Fikenbrød med valnøtter
2

Fikenbrød med valnøtter

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Et herlig brød som smaker utmerket til forskjellige typer oster. Den søte fikensmaken i kombinasjon med valnøtt får frem det beste i ostene. Det er koselig å pakke brødet pent inn og gi det bort som gave også.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 gramgjær
1 teskjesukker
1 ½ teskjesalt
5 desilitersammalt hvete, grov
8 desiliterhvetemel
100 gramvalnøtter
100 gramfikener

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.
  3. Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
  4. Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.
  5. Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.
  6. Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
  7. Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Du kan erstatte fiken med andre typer tørket frukt og/eller velge andre nøttekjerner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften