Oppskrift på Mountainman flatbread
0

Mountainman flatbread

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Flatbread er slags pizza som er veldig typisk australsk. Denne versjonen er en moderne vri signert kokken Jason Atherton, som nettopp har åpnet restaurant i Sydney. De røkte potetene gjør hele forskjellen. Perfekt mat å lage på grillen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterlunket vann
1 pakketørrgjær
1 teskjesukker
2 spiseskjegod olivenolje
6 desiliterhvetemel
4 stkstore poteter, skrelt og delt i 8 biter
1 desiliterJarlsberg® Revet
1 pakkebaconskive, skåret i tykke stykker
4 spiseskjehakket frisk timian
1 desiliterrevet parmesan
8 spiseskjeTINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

  1. Bland lunkent vann, gjær og sukker og la dette stå i 10 minutter til du har skum på toppen. Ha alt over i en bakebolle og bland inn salt, olje og mel. Elt i ca. 10 minutter.
  2. Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.
  3. Kjevl ut deigen til porsjons-flatbread.
  4. Legg potetbitene på et stykke aluminiumsfolie og legg dem på grillen i 5 minutter.
  5. Legg et lag med Jarsberg® på flatbread’ene. Legg poteter og bacon på og dryss over timian og parmesan.
  6. Stek på grillen eller i ovnen på 250 °C til de er sprø og osten er gyllen.
  7. Skjær opp, server med et par skjeer lettrømme på hver pizza og spis med hendene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften