Mr. Melks hotte chilikakao

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokolade og chili er en forholdsvis uvanlig, men veldig god, kombinasjon. Ønsker du en skikkelig hot kakao? Tilsett litt revet frisk ingefær og enda litt mer chili, hvis du tør...

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakao

½ stkvaniljestenger
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ½ spiseskjekakao
1 teskjefinhakket rød chili
½ desiliterflytende honning
75 grammørk sjokolade (70% kakao)
1 spiseskjesukker

Pynt (kan sløyfes)

Grovhakket sjokolade
Hel rød chili

Slik gjør du det

    Kakao

  1. Splitt vaniljestang, skrap ut frø og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakao, chili og honning.
  2. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
  3. Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
  4. Pynt

  5. Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili.

    Tips:

    Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.

Tips:

Kokesjokolade med høyt kakaoinnhold smaker litt bittert. For å lage en mer barnevennlig variant kan du bruke en kokesjokolade med lavere kakaoinnhold.

Kommentarer

Produkter i oppskriften