
Hvit pizza med Jarlsberg®
Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pizza
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- 2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
- 3
Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
- 4
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
- 5
Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.
- 6
Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.
- 7
Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.