
Grillet burger med cheddar
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Syltet rødløk
-
1 stkrødløk
-
1 dleplesidereddik
-
½ stklime
-
1 tssukker
-
½ tssalt
Rømmedressing
-
3 dl
-
1 sssitronsaft
-
3 sshakket sylteagurk
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ tssukker
Burger
-
½ stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
400 gkjøttdeig
-
1 stkeggeplomme
-
2 ssgriljermel
-
1 ½ tssalt
-
1 tspepper
-
4 stk
-
4 stkhamburgerbrød
-
4 stksalatblader
-
1 stkavokado
Slik gjør du det
Syltet rødløk
-
1
Finsnitt rødløk, gjerne med en mandolin. Ha i en bolle og vend med eddik, limesaft, sukker og salt. La stå og trekke i minst 30 minutter.
Hamburgerdressing
-
2
Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.
Burger
-
3
Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.
-
4
Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.
-
5
Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, skivet avokado, burger med smeltet ost, syltet rødløk og hamburgerdressing.
Tips
Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.