
Ostepanert torskefilet
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
700 gtorskefilet (evt. annen hvit fisk)
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
4 ssstrøkavring
-
1 dlRevet JARLSBERG®
-
1 dlegg
-
2 ss
Smørbakte beter og søtpotet
-
250 gbeter , eventuelt bare rødbeter
-
150 gsøtpoteter
-
4 stkhvitløksfedd
-
3 ssTINE® Meierismør , smeltet
-
2 ssfrisk timian , grovhakket
-
¾ tssalt
-
½ tskvernet hvit pepper
Basilikumsaus:
-
2 dlfiskekraft (vann + buljong)
-
2 dl
-
1 tsmaizena
-
½ pottebasilikum
-
1 dlRevet JARLSBERG®
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.
-
2
Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.
-
3
Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.
-
4
Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.
-
5
Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.