
Brytebrød med Jarlsberg® og sesam
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Dryss:
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 225 °C.
- 2
Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
- 3
Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
- 4
Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
- 5
Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.
Tips
I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



