Spørsmål og svar

Materiell og TINE-produkter

Hvorfor deles det ikke ut gratis drikkeprodukt i 2018?

TINE Stafetten er verdens største stafett og Norges største massemønstring. Det har vært slik at kun de barna som løper har fått produkt, og hvert år er dette 110.000 barn. Vi har fått tilbakemelding på at de som ikke løper også vil ha.
TINE kan ikke dele ut et gratis drikke produkt til alle elever ved barne- og ungdomskoler i Norge. Vi ønsker å bruke dette på midler som kan stimulere til fysisk aktivitet, slik at det kan komme flere barn til gode.

Er det mulig å få kjøpt noe på arrangementet?

På mange av arrangørstedene selges det produkter – TINE produkter i særdeleshet. Ta kontakt med ansvarlig for din TINEstafett. Alle TINEstafettene er sortert alfabetisk under hvert fylke.

Hvorfor er det bare de som løper som får t-skjorte og produkter og ikke hele klassen?

Deltagerne og reservene får t-skjorte og ett produkt hver som en premie for at de er med. Alle i klassen kan delta på stafetten hvis de ønsker det. Hvis de ikke kan stille lag med fire gutter og fire jenter + to reserver kan elevene melde på lag til åpen klasse.

Her kan de melde på ulikt antall med gutter og jenter og fra forskjellige klassetrinn. Vi oppfordrer alle i klassen til å være med å løpe.

Hvorfor skal TINE være med å arrangere stafett?

Det var friidretten som i 1992 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler, og TINE valgte å gå inn i dette samarbeidet fordi vi er opptatt av sunne verdier og gode opplevelser. NFIF er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangement.

Om stafetten

Hvorfor får ikke mitt barn løpe TINEstafetten?

Et av våre viktige budskap er at alle skal kunne delta på TINEstafetten. Dette er noe vi også informerer om på vår nettside og i informasjonen som sendes ut til alle lærere. Det er opp til den enkelte skole og lærerne å melde på elevene til stafetten, og det er de som tar en vurdering på sin kapasitet i forhold til antall deltakere. Er ikke din skole med å løper stafetten, oppfordrer vi til å ta kontakt med lærer.

Hva er TINEstafetten?

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring med rundt 100.000 påmeldte elever fra 6.- 9. klassetrinn. I 2013 hadde TINEstafetten 20.års jubileum. Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver på 263 idrettsarenaer rundt om i landet,på samme dag (noen unntak).

Ikke alle skolebarn syns det er morsomt å løpe. Hva skjer med disse?

De som ikke er med og løper stafett får i de fleste tilfeller fri på skolen for å være med å heie. Det store engasjementet på tribunene og på banen viser en enorm entusiasme blant elevene og skaper samhold i klassene.

Stafett informasjon

Er det mulig for foreldre og foresatte til å komme og se på TINEstafetten?

Ja, alle TINEstafettene er åpne for publikum og det er gratis å komme inn.

Lagoppstillingsskjema – når og hvor skal det leveres?

I år er det et nytt system. Lagoppstillingsskjemaet fylles ut på nettet. Du logger deg inn med din mailadresse + det passordet du selv lagde da du meldte på laget ditt. Arrangøren får en elektronisk lagoppstilling og du kan printe ut din egen.

Når starter stafetten og når skal mitt lag løpe?

Arrangøren setter opp et tidsskjema. Alle TINEstafettene er sortert alfabetisk under hvert fylke. Arrangøren legger ut et tidsskjema og i tillegg en heat/puljeliste så fort alle lagene er plassert alle klassene i sine respektive heat/puljer.

Hvor langt er et vekslingsfelt?

Et vekslingsfelt er 20 m. På arenaer med fast dekke er dette feltet markert. Man skal ha levert fra seg pinnen innenfor dette feltet.