Verdens største stafett er norsk

110.210 deltakere

I dag stiller 110.210 elever over hele Norge til start for å løpe TINEstafetten – det gjør at verdens største stafett setter ny rekord. løpet av de 25 årene stafetten har eksistert har over 1.7 millioner elever deltatt. Det er over halvveis til månen!

Fysisk aktivitet og kosthold

TINE har vært samarbeidspartner til stafetten i 25 år. For TINE er det fokuset på fysisk aktivitet og et variert kosthold, samt å bidra til mer aktivitet i hverdagen for barn og ungdom som danner bakgrunnen for det lange samarbeidet. 

Heia aktiv skolehverdag!,

Næring til små og store drømmer

– Vi i TINE ønsker å gi næring til både små og store drømmer – om det er å løpe først over målstreken eller å oppleve lagånden og mestringen sammen med klassekameratene sine. Med TINEstafetten får elever landet over muligheten til nettopp dette. For oss er det derfor fantastisk å kunne bidra til at så mange barn får oppleve denne idrettsgleden, sier prosjektleder Kirsti Tomassen i TINE.

Norges Friidrettsforbund og TINE arrangerer hvert år TINEstafetten for skoleelever fra 6.-9. klasse. 

25-års jubileet feires med musikk og dans

– For å markere 25-års jubileet til TINEstafetten, er det laget både en egen låt og en TINEstafetten-dans i år. Når vi klinker til og slår på stortrommen i år, er det for å feire alle de som har løpt tidligere år, de som skal være med i årene som kommer - og ikke minst for å feire alle de som står på for å sikre at det kan gjennomføres stafett år etter år, forteller prosjektleder i TINE, Kirsti Tomassen.

Det er den populære dansegruppen Quick Style som har koreografert årets dans. Den offisielle TINEstafetten-låten «Are you with me», er det Byklubben som står bak.

Her er musikkvideoen til årets TINEstafetten-låt!

 

 Alle skal med

TINEstafetten arrangeres over hele Norge. Prosjektleder i Norges Friidrettsforbund (NFIF), Magnus Trosdahl, er glad for at elever over hele landet får være med.

– Hvert år blir vi like imponert over entusiasmen og gleden hos elevene som heier hverandre frem eller krysser målstreken etter å ha gitt alt for sitt lag. At vi har arrangementer over hele landet, i hver bygd og hver by, er helt fantastisk, sier han.

Stor takk til de frivillige og ildsjeler

For å kunne gjennomføre de 300 ulike arrangementene landet over, er TINEstafetten avhengig av lokale ildsjeler og frivillige.

– Alle de som står på for å sikre at det blir TINEstafetten år etter år, fortjener å få et ekstra klapp på skulderen. For mange elever er TINEstafetten deres første møte med friidretten, og det arbeidet arrangørene gjør for å bidra til å gi elever over hele landet muligheten til å være med på en nasjonal løpefest som TINEstafetten, er utrolig viktig, sier Kjetil Hildeskor i NFIF.

Om TINEstafetten  

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring for elever fra 6.- 9. klassetrinn. Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver. TINEstafetten arrangeres den 8. mai med noen få unntak, på 300 idrettsarenaer rundt om i landet. 

Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.