«Verdens nordligste TINEstafett»

I Havøysund kan de skryte på seg å arrangere Norges nordligste utgave av TINEstafetten. – 71 grader nord går rett igjennom skolegården vår, forteller stafettansvarlig Trond Rølsåsen på Havøysund skole.

Rølsåsen kommer opprinnelig fra Elverum, men har nå 18 års fartstid i Havøysund og er blitt veldig glad i stedet og skolen.

– Og Havøysund er blitt veldig glad i TINEstafetten. Alle på skolen er med! Vi har ikke noe anlegg for friidrett her hos oss, men vi løper stafetten rundt fotballbanen, og kjører med blandede lag hvor de yngste tar første etappen, forklarer han.

Sikrer seg

– Vi har mye sikrere værforhold i juni. I mai kan det være skikkelig ufyselig her oppe, sier Rølsåsen.

TINEstafetten Havøysund 2015_2Derfor har Havøysund skole satt av 3. juni til sitt arrangement, med 14 påmeldte lag og enorm forventning på en skole som til daglig skal sørge for en solid pedagogisk grunnmur for et hundretall elever.

Stafett i midnattssol?

Geografisk er Havøysund skole plassert i Måsøy kommune på vestkysten av Finnmark, desidert lengst nordvest i fylket. I tillegg til den landfaste delen Porsangerhalvøya utgjør også fem større øyer hele kommunen, hvorav Havøya er stedet for stafettskolen. Og om denne skolen sier Trond Rølsåsen: – Dette er en fin skole å være på.

– Med midnattssol fra 17. mai til 1. august kunne Havøysund like gjerne arrangert TINEstafetten midt på natten - det er like lyst uansett ;)

  

 

 

Kommentarer

Legg igjen din kommentar