TINEstafetten i hundre (tusen)

31. mars 2014

Over 100.000 skoleelever er klare på startstreken 15. mai. TINEstafetten skal være en dag der skoleelever har det gøy med fysisk aktivitet, og det er satt fokus på at stafetten er for alle.

-Innen påmeldingsfristen var det rekordstor påmelding, og vi har etter justeringer endt opp med over 100.000 deltakere i år igjen, sier prosjektleder for TINEstafetten Karin Eftedal.

I jubileumsåret 2013 var det et mål å for første gang i stafettens 20 år lange historie bryte grensen på 100.000 deltakere.

-Vi var nære i mange år, så vi jobbet for å få med flere skoler og nå runde det store tallet. Det klarte vi, smiler Eftedal.

TINEstafetten for alle

 

I 2014 har budskapet vært at TINEstafetten er for alle. Det er motivert til å aktivisere hele klasser, og at det tilrettelegges for deltakere med funksjonsnedsettelse.

- Dette fokuset har gitt resultater, og vi ser at skoler stiller med flere lag. 15. mai skal være en annerledes og morsom dag da aktivitet og gleden med å løpe stafett med klassekompisene dine står i fokus. Det er viktigere for oss at mange deltar, enn at det løpes fort, forklarer Eftedal.

Verdens største stafett

 

TINEstafetten har vokst seg stor fra det startet med snaue 11.000 deltakere i 1993. Nå antas det at stafetten er den største i verden, og andre nasjoner er stadig i kontakt med Friidrettsforbundet for å la seg inspirere til å skape aktivitet i eget land. For TINEstafetten har i sin sannhet aktivisert en hel generasjon. I løpet av 20 år har de ca 1,1 millioner deltakerne løpt 235 468 km. Det tilsvarer 5,9 
ganger rundt jorda og det er over halvveis til månen.

Kommentarer

Legg igjen din kommentar