TINEstafetten hedrer lokale ildsjeler

Vi er halvveis til femti år med løpeglede, og det må feires! Derfor gir Norges Friidrettsforbund og TINE i disse dager ut en symbolsk gullstafettpinne til tjuefem arrangører av TINEstafetten. Stafettpinnen i «gull» er en takk for lang og tro tjeneste – for uten dem hadde det rett og slett ikke blitt noen stafett.

Når TINEstafetten i år markerer tjuefem år med løpeglede over hele landet, skal lokale krefter og ildsjeler i friidrettsklubber og på skoler løftes frem. Innsatsen til de lokale heltene blir satt stor pris på hos både Friidrettsforbundet og TINE.

– Alle de som står på for å sikre at det blir TINEstafetten år etter år, fortjener å få et ekstra klapp på skulderen. For mange elever er TINEstafetten deres første møte med friidretten, og det arbeidet arrangørene gjør for å bidra til å gi elever over hele landet muligheten til å være med på en nasjonal løpefest som TINEstafetten, er utrolig viktig, sier Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund (NFIF).

Han mener at den årlige stafetten er viktig både for å sikre at det settes fokus på positiv bevegelse i skolen, og fordi det er en viktig arena for å rekruttere nye talenter inn i friidretten. At det kommer en gullpinne i posten til arrangørene synes han er vel fortjent.

Også Kirsti Tomassen, prosjektleder i TINE er imponert over det engasjementet de lokale kreftene viser når TINEstafetten skal arrangeres.

– Når over en million elever tilsammen har løpt TINEstafetten i løpet av de siste tjuefem årene, sier det seg selv at vi er helt avhengige av de klubbene, skolene og ikke minst enkeltpersonene som er med og tilrettelegger lokalt. Vi i TINE ønsker å bidra til å gi næring til drømmene, både store drømmer og små drømmer, og da er det rett og slett en drøm å ha så mange flotte folk med på laget, sier hun.