TINEstafetten er for alle

1. mai 2014

Bortover banedekket kommer en av verdens beste lengdehoppere, Margrethe Renstrøm løpende. Ved siden av henne løper 14 år gamle Anna Dalhaug. De jogger lett, ler og setter opp farten. Det ser lekende lett ut. Margrete har to armer og to ben. Anna har to armer og ett og et halvt ben.

Anna

- For meg har idretten betydd mye. Jeg har vist hva jeg er god for, selv om jeg mangler et halvt ben kan jeg fortsatt være flink, smiler Dalhaug som er ei aktiv jente. Hun har drevet med svømming siden hun gikk i 3-4 klasse.

Protese er ingen hindring

Hun er født med to ben, men kan ikke huske følelsen av å løpe. Hun husker derimot godt første gang hun fikk løpeprotese.

-Det var kjempegøy. De som skulle hjelpe meg tilbød meg å ha et bånd som jeg kunne ha rundt meg for å føle meg trygg, men neida, jeg bare løp i vei. Det var en herlig følelse!

Anna er egentlig fra Sandefjord, og har sammen sin søster Jenny som sitter i rullestol, tatt turen til Bislett for å være med å ta bilder for TINEstafetten. Målet er å sette fokus på at TINEstafetten er for alle.

 

Det er nettopp den gode følelsen ved å mestre som er grunnene til at Anna ønsker å motivere andre skoleelever å være med på stafetten.

 

-Det er lett å føle seg utenfor når man har et handicap. Når noen stiller opp er det kanskje lettere for andre å bli med også. Jeg tror det også viser andre elever og lærere som ikke er vant med elever med handicap at det ikke er noe ”big deal”. Til alle de som våger å være med ønsker jeg lykke til, smiler hun før hun fortsetter løpeturen med Margrete rundt stadion.

 

Kommentarer

Legg igjen din kommentar