Solskinn og løpeglede på Bislett

Mer enn 106 000 skoleelever fra hele Norge løp tirsdag 10. mai TINEstafetten. Hele 5500 av disse løp på Bislett Stadion, hvor landets største TINEstafett gikk av stabelen – i strålende sol.

I den 23. utgaven av verdens største stafett deltok i år rekordmange sjette- til niendeklassinger, pluss en egen åpen klasse. På årets hittil varmeste dag i Oslo var 5200 av disse løpeglade skolelevene samlet på Bislett Stadion for å løpe 8 x 200 meter stafett. 

Halvveis til månen

Halvveis til månenTINEstafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund og TINE, og er Norges desidert største idrettsmønstring med deltakere fra 6. – 9. klasse. Over 1,4 millioner skoleelever har deltatt hittil og til sammen har de løpt over 300 000 kilometer.

Det tilsvarer 7,4 ganger rundt jorda, og over halvveis til månen!

Mini-OL

Med olympiske leker i Rio de Janeiro senere i år, var det naturlig med olympiske rammer også rundt årets utgave av stafetten. De lilla t-skjortene hadde fått brasiliansk tilsnitt i gult og grønt, og det var også olympisk innsats over prestasjonene til de mange skolene. 

Ambassadører med konkurranseinnstinkt

TINEstafett-ambassadørene Tonje Angelsen, Anna Dalhaug, Runar Steinstad, Marit Bjørgen, Kjetil Jansrud og Karsten Warholm fikk testet OL-formen i en litt annerledes stafett med hjelp fra unge stafettløpere. 

Etter en engasjert innsats var ambassadørene lagledere for hvert sitt lag fra ulike Oslo-skoler, hvor de skulle løse fire forskjellige oppgaver: melkequiz, rokkering, puslespill og spydkasting.

Kjetil Jansrud sitt lag stakk av med seieren, da den ivrige laglederen klarte å snike seg forbi Bjørgens lag ved målstreken.

– Det noe med stafett og den idrettsgleden du får. Laget mitt var veldig spente, og så var det jo drømmevær! Rammen var helt perfekt i dag, smilte en fornøyd Jansrud.

Til alle som løp og alle som var med å arrangere TINEstafetten 2016; tusen takk! Og takk for heiarop, klemmer og idrettsglede 

Kommentarer

Legg igjen din kommentar