Idrettsministeren deler sine tips til hverdagsaktivitet

21. april 2015

Som Norges Idrettsminister er Thorhild Widvey opptatt av å motivere til fysisk aktivitet blant barn og unge. Vi har intervjuet ministeren og spurt om hvordan hennes forhold til idrett er og fått en hilsen til alle dere som skal løpe årets TINEstafett.

Hva er ditt beste tips for å holde seg aktiv i hverdagen?

Vær aktiv på den måten du selv liker best og som passer for deg! Det er alltid hyggelig å drive aktivitet sammen med andre. Veldig, veldig mange her i Norge er med i et idrettslag og er aktive der sammen med andre på fritiden! Det viktigste er ikke hva du gjør, men at du liker det du gjør – enten det er å trene inne i gruppe, eller å gå på tur i fjellet eller i marka. Kanskje kan du sykle til skolen eller ta trappa i stedet for heisen?

 

Hva er ditt beste idrettsminne fra skolen?

Mine beste idrettsminner er skolemesterskap og Karmøymesterskapet i idrett med øvelsene løping, ball, lengde og høyde.

 

Hva er ditt beste matpakketips?

Jeg liker veldig godt å ha knekkebrød med brunost og frukt og grønnsaker lett tilgjengelig!

 

Hvem er din idrettshelt og hvorfor?

I Norge er vi så heldige at vi har så mange gode idrettsutøvere som vi kan heie på og fryde oss over. Som idrettsminister har jeg fått oppleve å se mange av dem i aksjon. Jeg syns det er fantastisk å følge med når Tutta spiller golf og når Marit Bjørgen og Therese Johaug er ute i sporet! I vinter var jeg også på Beitostølen og fikk oppleve Ridderrennet sammen med en gjeng funksjonshemmede utøvere som imponerte meg med sin fantastiske innsats og idrettsglede. Uansett hva slags idrett det er snakk om, så er det alltid utrolig gøy å se noen som er god på det de driver med.

 

Hva er din favorittaktivitet?

Jeg liker godt skiaktiviteter; gå langrenn og kjøre slalåm. Jeg er også glad i å gå i fjellet og svømme.

 

Thorhilds hilsen til de over 100 000 elevene som skal løpe TINEstafetten

TINEstafetten er en stor begivenhet, og jeg håper alle som skal være med får en kjempeflott opplevelse. Og man trenger jo ikke vente på neste stafett før man er aktive sammen! Å finne på morsomme aktiviteter – både i friminuttene, i idrettslaget – og når man er sammen med venner kan man gjøre når som helst.

 

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til med disse spørsmålene?

Jeg ønsker å utfordre helseminister Bent Høie.

 
Foto: Ilja C. Hendel

Kommentarer

Legg igjen din kommentar