Stafettoppvarming med proffene

3. mai 2016

Gjengen i 8A på Brannfjell skole klare for TINEstafetten 2016

Med en av tidenes beste alpinister «på laget» har muligens 8A ved Brannfjell skole sikret seg et lite forsprang til TINEstafetten 10.mai.

Eller kan bananpannekaker, smoothies og heiarop vise seg å være den hemmelige oppskriften? En spent gjeng fra Brannfjell skole fikk en annerledes skolekjøkkentime før de trente vekslinger på Ekebergsletta - med verdensmestere i spissen.

En annerledes dag på skolekjøkkenet

På skolekjøkkenet innledet TINEs klinisk ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik mat- og helsefagtimen med gode råd, og forklaringer om matens betydning. Med seg hadde hun superalpinist Kjetil Jansrud, og Runar Steinstad - merittert spydkaster fra blant annet Paralympics.

«Spis en god frokost - hver dag»

Kjetil Jansrud

Verdensmester Jansrud arrangerte kokkekonkurranse for 8A, og delte klassen opp i lag som konkurrerte om å lage de beste bananpannekakene og smoothies.Veksling i verdensklasse - Runar Steinstad og Kjetil Jansrud

– Jeg er jo veldig glad i både smoothie og bananpannekaker. Det er derfor jeg her i dag, spøkte Jansrud og kunne røpe at han er veldig opptatt av å spise en god frokost hver dag.

Landslag med fokus på kosthold 


Skihelten kunne også fortelle at det har skjedd en endring i alpinistenes spisevaner, som «i gamle dager» kanskje ikke var blant de mest matbevisste:

– Nå lever vi mye sunnere. Å jobbe med frokostvanene er spesielt viktig, for frokosten skal vare helt til neste måltid - og det kan være om fire timer. Kort sagt; det handler om kostholdskunnskap. Selv om det er en fordel å ha en viss tyngde på skiene er det bedre med muskelvekt enn fettvekt, konkluderte landslagsveteranen før han fyrte av konkurransen.

Seansen ble avsluttet med trening til TINEstafetten - med Jansrud og paralympicsutøver Runar Steinsland som personlige trenere.

 

Rekordmange påmeldte

Tirsdag 10. mai 2016 er 8A-gjengen fra Brannfjell med når den 23. utgaven av TINEstafetten skytes igang. Over 100.000 skoleelever fra hele landet skal delta i årets TINEstafett i regi av ikke mindre enn 288 arrangører land og strand og Svalbard rundt.

– Nå venter vi på at våren skal komme både på Svalbard og i Båtsfjord, men stafett skal det bli, garanterer Kirsti Tomassen.

Løp til Rio - og tilbake igjen!

Et av elementene i årets TINEstafett er «Løp til Rio». Lærere melder inn sine klasser til konkurransen som i korthet går ut på å motivere elevene til aktivitet.

 

–  Når alle de 106.020 påmeldte stafettdeltagerne har vært i aksjon - på skolen eller i stafetten - skal vi i år ha tilbakelagt strekningen Norge-Rio – og tilbake igjen.

Kirsti Tomassen, Prosjektleder TINEstafetten 


Hvem kommer lengst?

Om aktiviteten består i å gå eller sykle til skolen, eller løpe i friminuttet spiller mindre rolle, så lenge det er aktivitet som kan registreres og meldes inn av læreren. En rapport ved ukeslutt forteller hvilke klasser som har løpt lengst.

> Her kan du lese mer om konkurransen 

Mini-OL på Bislett

Den 10. mai blir det stor stas på Bislett når 5220 løpere fordelt på 522 lag skal gjennom et ekte «Mini-OL» – i tillegg til å løpe stafettpinnen rundt banen. Også denne dagen er fysisk aktivitet og sunt kosthold sentralt. Kjetil Jansrud blir en av «laglederne», mens andre lag skal ledes av kjente profiler som:

  • Marit Bjørgen
  • Karsten Warholm
  • Runar Steinstad
  • Ingvill Måkestad Bovim
  • Tonje Angelsen

Opplegget for «Mini-OL» blir variert og uhøytidelig utfordrende. Så gjenstår det å se om bananpannekaker og smoothies har gitt 8A fra Brannfjell et forsprang på konkurrentene. Svaret får vi på Bislett 10. mai.

Kommentarer

Legg igjen din kommentar