Norges raskeste kvinne hadde en aktiv skoletime på Gran skole i Oslo sammen med ordføreren i Oslo og sjefen for friidretten i Europa. Målet var å sette fokus på 60 minutters aktivitet om dagen og å trene til TINEstafetten 12. mai.

Smilene var lett å oppdage på de om lag 60 elever fra 6. Trinn på Gran skole som hadde med Ezinne Okparaebo, Fabian Stang og Svein Arne Hansen på en gåtur rundt i nærområdet. Da de kom tilbake viste Ezinne og ordføreren hvordan man gjør en stafettveksling, og deretter fikk elevene prøve seg.

- Jeg husker selv at jeg løp TINEstafetten, som på mange måter ble starten på min egen idrettskarriere. Nå ser jeg at vi må legge til rette for at flest mulig skal få anledning til å delta og at det skal være morsomt! TINEstafetten er derfor en viktig arena for å motivere til aktivitet, understreket Ezinne. Fabian Stang nikket ivrig enig.

 
Om under en uke møtes de igjen. Ezinne skal være lagleder for eleven fra Gran, og Fabian Stang skal starte stafetten på Bislett. Ikke mindre enn 104.000 skoleelever skal løpe TINEstafetten, hvor årets tema er «60 minutter aktivitet om dagen» og «Norges sprekeste skoleklasse» skal kåres.

Kanskje blir det Gran?

 

Les mer om skolebesøket i Dagsavisen eller på Friidrett.no

Kommentarer

Legg igjen din kommentar