– Stafetten setter fokus på aktivitet i skolen

TINEstafettamabassadør & Årets Ildsjel 2015 Sajandan Rutthira

Årets ildsjel og stafett-ambassadør Sajandan Rutthira (20) mener TINEstafetten er med på å sette fokus på mer aktivitet i skolehverdagen.

Selv deltok han aldri da han var skoleelev, men fikk høre om stafetten fra venner på andre skoler. Nå er stafettprat et fast innslag på treningene han har for barn- og ungdom på Furuset i Oslo.


– Barna jeg trener synes det er veldig gøy med TINEstafetten. Det er ingen tvil om at den er utbredt og populær for norske skoleelever. Det burde vært flere slike dager i skolen, mener Sajandan. Den unge ildsjelen er et forbilde for mange. Han har stått på for å skape unge ledere og aktivitet for barn i sitt område, og hans engasjement har gitt resultater og oppmerksomhet.

Kåret til årets ildsjel

– Sajandans innsats er veldig viktig for nærmiljøet på Furuset, men også for hele Oslo. Han får mange barn med seg på aktivitet, som kanskje ikke ville vært med på verken idrett eller andre aktiviteter. I tillegg gjør han en kjempejobb med å få med foreldre på dugnaden, sa Oslos ordfører Marianne Borgen da Sajandan ble nominert som ildsjel.

Les mer om kåringen av Årets Ildsjel, som foregikk under Idrettsgallaen 2015.

Sajandan mener det er mange likhetstrekk mellom aktiviteten han jobber med i nærmiljøet - og TINEstafetten.

Alle kan være med

– Det handler om å få med flest mulig barn og gi de positive opplevelser med fysisk aktivitet. Det er lavterskel og alle kan være med. Idretten er en utrolig viktig arena av mange grunner. Det er positivt for god folkehelse, en arena for integrering og viktig sosialt. Jeg var ikke god i idrett selv, men nå har det til tross for det blitt min sosiale arena - og veldig viktig for meg, forklarer han.

Full fart på TINEstafetten 2015

Gled dere til 10. mai!

Sajandan er ikke i tvil om at alle de 105.000 elevene har mye å glede seg til 10. mai! Spesielt ønsker han å motivere lærerne til å bruke stafetten som en "gulrot" for friidrett i skolen.


– Noen steder har jeg inntrykk av at TINEstafetten er den eneste friidrettsaktiviteten elevene har på skolen. Det er synd, men det viser også hvor viktig denne dagen er. Det er mange som bruker det som en motivasjon for aktivitet på skolen i forkant, og jeg håper enda flere vil gjøre det fremover.

Sajandan ønsker alle lykke til med TINEstafetten den 10. mai!

Her kan du lese mer om TINEstafettens ambassadør.