Møt Aleksander Aurdal

Navn:

Aleksander Aurdal

Idrett:

Freeski

Klubb:

Heming IL

Født:

Født i Bodø i 1988...

Bor:

Bodd i Oslo siden jeg flyttet fra Bodø som 6 åring

Jeg begynte min karriere:

Ganske sent! Kjørte brett og snowblades i mange år, før jeg fikk ski som 17 åring. Ting eskalerte rimelig fort og etter et år fikk jeg mine første sponsorer. Etter 2 år fikk jeg reisebudsjetter og noe å betale reisene mine med, som etterhvert ledet til 100% ski etter 3-4 år. Deilig liv!

Jeg elsker:

Ski, trening, filming, ta bilder, kjøre konkurranser, fine jenter, god musikk, sommer og vinter.

Antall reisedøgn i året:

Vanskelig å si! Det siste året har jeg vært på reise så og si hele tiden. Så hvis jeg sier 250 reisedøgn, er vel ikke det å ta i...

Favorittby/land:

Jeg liker veldig godt Breckenridge i USA, mye fordi man har alt man trenger der, i tillegg til verdens beste park å kjøre. Men jeg må si at jeg liker Norge og Oslo veldig godt også!

Mitt beste idrettsminne:

Jeg er en stor fan av Bjørn Dæhli… Jeg husker godt da han var på sin storhetstid og vant det som var å vinne… Alt jeg ville den gangen var å bli en stor idrettsstjerne selv. Å se at han tok turen til slopestylen under OL i Sochi var stort, og ikke minst få møte han etter finalen. Minner for livet!

Mitt mattips:

Hold deg unna junk! Om man ikke har overskudd til å gjøre det man vil og holde på så lenge man vil, vil alt bare bli et slit.

Det er viktig med gode matvaner. Et glass melk og grovbrød til frokost er en perfekt start på dagens eventyr!

Mitt hemmelige ritual før konkurranse:

Jeg pleier å banke skia hardt i bakken før jeg gjør store triks, men det gjør jeg mer ubevisst...

Jeg trener:

Alt mulig! Styrke, koordinasjon, trampoline, kondisjon osv… Men mest av alt trener jeg på skiene. Den som kjører mest på ski vil til slutt bli best. Ganske enkel formula.

Mitt idol:

Mamma, stefar, Bjørn Dæhli