Helse i hver veksling

Helseaspektet sto sentralt når TINEstafetten på Sveum idrettspark i Brumunddal gikk av stabelen den 26. mai. I Ringsaker kommune er det «helse i hver veksling», for der i gården er TINEstafetten og helse rett og slett et kommunalt anliggende.

På kommunens egne nettsider settes det tydelig fokus på helse, med de sentrale stikkordene «idrett, friluftsliv og folkehelse».

– Helse er et vesentlig element hos oss. Vi har til stafetten hatt et meget godt samarbeid med vår egen folkehelsekoordinator i kommunen, opplyser stafettkoordinator og idrettskonsulent Sindre Tollan i Ringsaker kommune og kjøper på flekken slagordet «helse i hver veksling».

På løpebane og gatelangs

Folkehelsekoordinator Wenche Enge kan fortelle at de er veldig godt fornøyd med TINEstafetten, og ikke minst med oppmøtet ved årets arrangement:
– Fantastisk moro og en glede å se så mange barn og unge løpe stafett – både på Sveum og i bygatene! Arrangementet har gått over all forventning. Tatt i betraktning at det er ca. 1400 elever som deltar, er vi som arrangører meget godt fornøyd med dagen, forteller hun.

Gjennom samarbeid med de to klubbene Veldre Friidrett og Moelven Friidrett, blir det også lagt inn elementer for tradisjonell friidrett i arrangementet.

– Vi har et meget godt samarbeid med Veldre og Moelven, som begge er med og bidrar sterkt under TINEstafetten, understreker Tollan.

TINEstafett med «nogo attåt»

Arenaen er Sveum Idrettspark, og her er det bokstavelig talt «TINEstafett med nogo attåt»! Den populære Bystafetten utgjør nemlig en vesentlig del av arrangementet - for sjette år på rad.

Ringsaker kommune har 33.000 innbyggere og den kommunale hovedstaden er Brumunddal, som har hatt bystatus siden 2010. Derav elementet Bystafetten.

 

– Til TINEstafetten er det i år påmeldt 75 lag. Etter TINEstafetten fortsetter vi med Bystafettens 24 etapper fra Sveum Idrettspark til sentrum. Alle de 15 skolene i kommunen er med på TINEstafetten, og oppslutningen om arrangementet er stor. Alle er med og bidrar!

Stafettkoordinator og idrettskonsulent Sindre Tollan

Kommentarer

Legg igjen din kommentar