Fikk løpetips fra norgesrekordholderen

Elevene i 7.klasse ved Bakås skole hadde full kontroll på både veksling og stafettpinne etter å ha startet dagen sammen med Norges kjappeste dame på 800 meter, Ingvill Måkestad Bovim. Med seg fikk de også gode kostholdsråd og inspirasjon til nye måter å pynte havregrøten.


– Nå har vi lært det vi trenger for å vinne hele TINEstafetten!
Selvtilliten og engasjementet hos laget fra Bakås var på topp etter skolebesøket torsdag 4. mai. Tipsene fra både friidrettsutøver Måkestad Bovim og ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik, bidro til å strekke ambisjonsnivået et par ekstra hakk. Også resten av klassen satte stor pris på sporty innspill fra den kjappeste åttehundremeter-damen i landet, i tillegg til å få servert en sunn og god grøtfrokost.

 

Energi fra start til mål
Elevene startet dagen på skolekjøkkenet, sammen med både Anne Marie og Ingvill. Havregrøten sto klar, og alle fikk velge sin egen topping blant flere typer bær, nøtter, rosiner, brunost og yoghurt. At sukker og kanel ikke sto på bordet, hadde en god forklaring.

 

– Det er smart å smake på nye ting innimellom, da kan man finne nye og kanskje bedre alternativer til det man pleier å spise. Sukker på grøt er godt, men det er det faktisk mange andre ting som også er, sa ernæringsfysiologen.

Køen for påfyll tydet på at det var ganske mange som fant noen nye favoritter. Ingvill fortalte om sine måltidsrutiner, og at det er viktig at man spiser nok mat, for å kunne holde energinivået oppe hele dagen. Skal man orke å trene, eller følge med på skolen for den saks skyld, må kroppen ha mat.

– Jeg anbefaler tre måltider om dagen, pluss et par mellommåltider, fortalte løperen, som også er utdannet ernæringsfysiolog.

 

Løpetrening i skolegården
For å legge grunnlaget for stafetten på Bislett stadion 10.mai, fikk elevene på stafettlaget sammen med resten av klassen en god treningsøkt sammen med Ingvill ute i skolegården. Oppvarming, veksling med stafettpinne og til slutt en løpekonkurranse fikk opp pulsen hos hele klassen. Måkestad Bovim har selv deltatt på TINEstafetten da hun gikk på skolen, og mener det er et viktig arrangement.

 

– Å få løpe stafett er litt ekstra moro, man løper som et lag og alle får prøve seg. Friidrett er spesielt fordi det er så mange ulike grener og så mange muligheter til å finne den grenen som man selv synes er morsomst. I tillegg er det en idrett som er særlig godt tilrettelagt for at alle, uavhengig av funksjonsnivå, kan få være med, sier hun.

 

Sikter mot toppen
Laget fra Bakås skole synes de lærte veldig mye av treningsøkten, og legger lista høyt en uke før selve stafetten skytes i gang på Bislett stadion:

 

– Vi skal vinne hele greia!


Laget fra Bakås:
Karosh, Leo, Besart, Andreas, Eva, Kristina, Frøydis, Nardos, Amalie og Stian (som ikke var med da bildet ble tatt)