En hilsen fra friidrettspresidenten

14. mai 2014

Verdens største stafett

Et sikkert vårtegn er skoleelever i full sving med forberedelsene til TINEstafetten. Nesten 100.000 er i år påmeldte til det som har blitt verdens største stafett. Det er vi stolte av!

Stafetten blir også lagt merke til over hele verden. Når jeg er ute og reiser til andre friidrettsnasjoner blir jeg ofte spurt om TINEstafetten. Hvordan fungerer det? Hvordan får vi så mange skoleelever til å være med? Svaret er hardt arbeid! Vi har et samarbeid med TINE som gjør det mulig, vi har medarbeidere som jobber godt med organiseringen, klubber og skoler som arrangerer stafetten, og ikke minst har vi spreke skoleelever som stiller opp på startstreken. Over en million skoleelever har løpt stafetten i løpet av to tiår.

TINEstafetten er for alle

Gøy med friidrett

Dersom du spør verdens beste idrettsutøvere hva som er nøkkelen til deres suksess vil du også få svaret "- hardt arbeid". I TINEstafetten måles ikke suksess i om du løper fort. I TINEstafetten er målet at skoleelever skal ha det gøy med friidrett, og kanskje også motiveres til å være fysisk aktive. For oss er det et større mål at mange deltar, enn at det settes rekorder.

For deg som løper kan det likevel være morsomt å jobbe hardt frem mot stafetten, sette deg mål og trene. Kanskje kan du oppleve mestring, kjenne at du klarer mer enn du gjorde før? Å nå nye mål er idrettsutøvernes motivasjon for hardt arbeid.

Besøk din lokale friidrettsklubb

Friidrettspresidenten på startstrekenVi vet at mange skoler er flinke til å trene friidrett kroppsøvingstimene nå på våren. Det er vi glade for. Friidrett er en idrett som trener opp mange viktige ferdigheter innen løp, hopp og kast. Dette er ferdigheter som er viktig i all fysisk aktivitet. Dersom du får prøve mange av friidrettens øvelser finner du kanskje noe som frister, og tar turen til den lokal friidrettsklubben?

Husk å heie på hverandre

Når dagen kommer for TINEstafetten håper jeg dere får en god opplevelse på banen, at dere heier på hverandre frem og har det veldig morsomt. For når alt kommer til alt har TINEstafetten blitt verdens største fordi det er gøy å løpe stafett!

Lykke til med forberedelsene!


Med vennlig hilsen


Svein Arne Hansen
FRIIDRETTSPRESIDENT

Kommentarer

Legg igjen din kommentar