– «Alle» har et forhold til TINEstafetten

Stortalentet i friidrett Karsten Warholm har denne vinteren satt norsk rekord på 400 meter innendørs, og er Europas beste 20-åring. For han har TINEstafetten vært et høydepunkt i skolehverdagen.

– Jeg var med på alle de fire TINEstafettene jeg hadde mulighet til å delta på. Dette var en dag jeg syntes var veldig stas, og fikk vist frem til vennene mine hvor morsom idretten jeg driver med er, forteller han.

TINEstafetten er for alle

I år er over 105 000 elever påmeldt til over 280 arrangement over hele landet, totalt har over en million elever løpt i løpet av to tiår.

– Dette omfanget gjør at «alle» har et forhold til TINEstafetten, og mange har fått prøve seg på friidrett, sier Karsten som selv mestrer de aller fleste grener i friidretten. I 2013 ble han verdensmester for ungdom i mangekamp. Friidrettstalentet mener det er viktig at skolelever får presentert lavterskelidretter som er for alle.

Ikke fokus på hundredeler og førsteplasser

– Jeg tenker at de som er opptatt av idrett får tilstrekkelig aktivitet i hverdagen, men for de som ikke har funnet seg til rette i idretten er det viktig å vise frem hvor morsomt ulike idretter kan være uten at det trenger å være snakk om hundredeler og førsteplasser – derfor mener jeg TINEstafetten er så viktig. Det er helt ufarlig, sier han.

Skap gode vaner tidlig

Karsten Warholm er nylig utnevnt som ambassadør av idrettens prosjekt «Sunn Idrett».

–  Vi må sette fokus på hvor viktig kostholdet er for unge, aktive skoleelever, og skape gode vaner tidlig. Derfor er det veldig bra med TINEstafetten som synliggjør begge disse viktige temaene.

Karsten Warholm, ambassadør for «Sunn Idrett»

 

«Løp til Rio»

Karsten trener mot OL i Rio og nå kan du og klassen din registrere antall meter dere har løpt eller gått og være med i konkurransen «Løp til Rio». 

> Les mer her 

Karsten Warholm forteller om TINEstafetten