Photo: Nathalie Désirée Mottet

Oppfordrer hele Norge til å løpe sammen, hver for seg

Covid-19 satt en stopper for normal gjennomføring av årets TINEstafett. Men i stedet for å avlyse helt, er det den 12. mai duket for felles stafett, med trygg avstand. Friidrettsforbundet og TINE håper nå hele Norge vil være med å lage verdens største stafett – i nytt format.

Nasjonal løpefest i ny drakt

Det er få arenaer som samler like mange barn og unge som TINEstafetten, og nettopp derfor kan ikke stafetten gjennomføres helt som planlagt i år. Det betyr likevel ikke at alt håp er ute for den nasjonale løpefesten. Faktisk er ambisjonen å få med enda flere!

– Vi kan ikke løpe sammen fysisk i år, men vi kan likevel løpe hver for oss og samles digitalt. I over 25 år har vi med TINEstafetten satt fokus på løpeglede, samhold og mestringsfølelse, og nå mer enn kanskje noen gang er det viktig å fortsette med nettopp det. Målet med stafetten er å fremme fysisk aktivitet og breddeidrett blant norske barn og unge, og det ønsker vi å få til i år også – selv om arrangementene ikke vil bli helt som planlagt, sier Ann Kristin Syversen, sponsorsjef i TINE. 

For i år arrangeres nemlig TINEstafetten i et nytt format. På TINEstafettens Facebook-arrangement oppfordres ikke bare elever på alle trinn, men også familier og venner landet over den 12. mai til å delta, der de er. Klokken ni på morgenen vil det sendes en live-sending på Facebook med flere kjente fjes, som vi håper så mange som mulig vil følge med på. For barn under 13 år kan foresatte eller lærere logge inn og se sammen med barna. Etter sendingen oppfordres det til å bruke resten av dagen til å løpe en distanse på 200 meter. Familier og lærere registrerer i etterkant hvor mange som var med å løpe. Målet er å få minst like mange som skulle løpt stafetten fysisk, til å delta på stafetten i nytt format.

– Hvert år løper ca. 110 000 barn TINEstafetten. Når vi nå arrangerer stafett hvor alle som vil kan delta, har vi selvsagt et håp om at vi får minst like mange til å være med. Hvem vet, hvis dette blir en suksess er det kanskje noe vi fortsetter med – ved siden av den tradisjonelle stafetten – i kommende år også, sier Syversen som gleder seg stort til stafettdagen.

Svært viktig å overholde smittvernsråd 

Friidrettsforbundet og TINE understreker at selv om det oppfordres til å løpe stafett, er det utrolig viktig at man ikke møtes for å løpe flere sammen.  

– Situasjonen endrer seg hele tiden, og vi vet ennå ikke om elever er tilbake på skolen eller fremdeles skal holde seg hjemme når vi kommer til mai. Det er uansett utrolig viktig at vi overholder smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet og at man ikke samles for å løpe sammen, sier Linn Baarlid, prosjektleder i Friidrettsforbundet. 

Frem mot stafettdagen kommer TINE og Friidrettsforbundet til å dele ulike tips og råd via Facebook til hvordan du kan løpe 200 meter der du er på trygg måte. 

Følg TINEstafetten på Facebook for flere oppdateringer.

Sånn deltar du

  • Klokken 09.00 den 12. mai håper vi alle som kan følger vår live-sending som sendes fra både TINEstafetten-siden på Facebook og på YouTube (link blir lagt ut på eventet i forkant). Her blir det morsom underholdning og gjensyn med flere kjente ansikter.
  • Etter live-sendingen er det tid før å løpe stafett. Alle oppfordres til å bruke resten av dagen til å løpe en distanse på 200 meter, der de er. Husk å følge retningslinjer fra Folkehelseinstituttet om smittevern.
  • I etterkant registrerer familier eller lærere hvor mange som var med å løpe via et registreringsskjema. Registreringen må skje innen klokken 16.00 fredag 15. mai. Blant de registrerte trekker vi flere vinnere av ulike kule premier.