Rask wok med biff og cashewnøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

  • 240 g ris
  • 400 g oksefilet
  • 200 g ørretsopp
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 purre
  • 4 stilk stangselleri
  • 3 centimeter ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss solsikkeolje
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 50 g cashewnøtter

Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

lett som en plett

30 min

Slik gjør du

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.

  2. 2

    Skjær kjøtt i tynne strimler.

  3. 3

    Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.

  4. 4

    Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.

  5. 5

    Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.

  6. 6

    Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.

  7. 7

    Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.

Hvor godt likte du denne?