Lakseburger

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Saus med lønnesirup

  • 1 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
  • 1 ss sennep
  • 2 ss lønnesirup

Lakseburgere

  • 600 g SALMA
  • 2 ss kapers
  • 2 ts sennep
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss vårløk
  • 2 ss Jarlsberg® Revet
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss persille
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts pepper

Til steking

  • 2 ss TINE Meierismør

Tilbehør

  • 4 hamburgerbrød
  • 8 salatblader
  • 8 skive tomater

Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

lett som en plett

30 min

Slik gjør du

  1. 1

    Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.

  2. 2

    Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.

  3. 3

    Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.

  4. 4

    Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.

Hvor godt likte du denne?