Slik gjennomfører dere TINEstafetten i år med klassen

Elever i hele Norge kan være med å løpe TINEstafetten 12. mai – der de er! Her finner du som lærer informasjon om hvordan klassen kan delta på TINEstafetten, uavhengig av om elevene er hjemme eller på skolen.

Sånn deltar klassen

 • Klokken 09.00 den 12. mai håper vi alle som kan, følger vår live-sending som sendes fra både TINEstafetten-siden på Facebook og på YouTube (link blir lagt ut på eventet i forkant) for å engasjere elevene. Her blir det morsom underholdning og gjensyn med flere kjente ansikter.
 • Etter live-sendingen er det tid for å løpe stafett. Vi oppfordrer dere til å bruke kroppsøvingstimen til å gjennomføre stafetten for å ikke miste andre undervisningstimer. Husk å følge retningslinjer fra Folkehelseinstituttet om smittevern.
 • I etterkant registrerer du hvor mange elever som var med å løpe via dette registreringsskjemaet. Registreringen er åpen fra 12. mai klokken 09.00 til fredag 15. mai 16.00.
 • Det er mulig å gjennomføre TINEstafetten en annen dag enn akkurat 12. mai hvis det ikke passer med timeplanen, så lenge det er innen 15. mai klokken 16.00, da registreringen stenger.
 • Det vil bli sendt ut digitalt diplom til e-postadressen til læreren som registerer klassens deltakelse, som kan deles ut til elevene i etterkant.

Vinn en morsom aktivitetspakke til skoleklassen!

Enten elevene er på skolen eller deltar hjemme, kan dere være med i trekningen av en aktivitetspakke til skoleklassen! Vi trekker 1 vinner av en aktivitetspakke til en verdi av 3000 kroner med ulike kule sommerleker som kubb, fotball, frisbee etc. til skoleklassen.

Slik blir du med i trekningen: Innen klokken 16.00 fredag 15. mai. må lærer registrere hvor mange elever som var med å løpe her. 

Gjennomføring

Vi har tiltro til at dere vet hvordan dere aktiviserer elevene men her kommer noen tips til hvordan dere kan gjennomføre TINEstafetten enten elevene er på skolen eller hjemme. 

Gjør det til en gymtime

Vi anbefaler alle å inkludere den tradisjonelle 200 meteren i en normal gymtime, enten elevene er hjemme eller befinner seg på skolen.

Oppvarming (5  10 minutter)

 • Plogging

Plogging er trening med mening, ta med en pose og plukk søppel underveis i joggeturen – HUSK HANSKER! Dere kan for eksempel rydde «banen» dere skal løpe på.

Hoveddel (15 – 30 minutter)

 • Slalåmløp

Bruk det som finnes ute i naturen, eller det dere allerede har hjemme til å sette opp hinder for å løpe slalåm. Gjør det til en konkurranse – hvem er raskest?

 • Lyktestolpeintervaller

Jogg mellom en – spurt mellom en – jogg mellom en – spurt mellom en

 • Naturbingoløp

Naturbingo, bybingo eller parkbingo. Samme prinsipp som "bilbingo". La elevene/barna tegne sine egne bingoark og deretter løp ut for å finne det som er tegnet på arket.

 • Potetløp

Legg poteten på en skje og balanser så godt du kan uten å holde på poteten. Hvor langt klarer du å løpe uten at poteten faller i bakken? Kanskje klassen kan gjøre det som en stafett?

Gjennomføring på skolen

Hvis elevene befinner seg på skolen 12. mai er det flere måter dere kan gjennomføre TINEstafetten på, trygt og forsvarlig. Start med å se LIVE-sendingen som blir publisert på Facebook kl. 09.00 eller ved et senere tidspunkt det passer, for å engasjere alle elevene. Vi oppfordrer dere til å bruke kroppsøvingstimen eller friminutt til å gjennomføre stafetten for å ikke miste andre undervisningstimer. Husk å følge alle restriksjoner og råd fra Folkehelseinstituttet, og hvis det er nødvendig, del klassen opp i puljer.

 • Alternativ 1

Kjøre stafett uten fysisk kontakt med 1 – 2 meter mellom hver elev. Veksling skjer i det eleven når punktet der neste elev står.

 • Alternativ 2

Har dere tilgang på en friidrettsbane/fotballbane (og denne er åpen) – gjør som vanlig, men med riktig avstand, uten veksling.

 • Alternativ 3

Løp 1 runde rundt skolen per elev (eventuelt dele opp i 2, 3, 4 avhengig av størrelse)

Elevene løper med 5 sekunders mellomrom.