Foto: Fredrik Ringe Skinnende rene glass

Hva er TINE MatCup?

TINE MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 trinn og arrangeres av TINE og Norges Kokkelandslag.

Som en av Norges største næringsmiddelleverandører har TINE et stort ansvar overfor forbrukere og matbransjen: vi skal levere kvalitetsprodukter og alltid å være i forkant av utviklingen. Dette er en av grunnene til at vi med på arrangere TINE MatCup.

Målet med konkurransen er å motivere unge fagutøvere, og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget. 

Vi leter etter Norges beste kokk- og servitørelever

Konkurransen er landsomfattende og målet er å kåre Norges beste elever innen kokk- og servitørfaget. I TINE MatCup konkurrerer man som lag, og disse består:
  • to kokkelever
  • en servitørelev
Lagdeltakerne kvalifiserer seg sammen, gjennom en menykonkurranse.
 

Hvorfor inviterer vi til TINE MatCup?

TINE er sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi vi tror at de fremste og mest kreative norske kokkene bidrar til inspirasjon og matglede.

Våre elitekokker har plassert Norge på det gastronomiske verdenskartet. For å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, arrangerer vi TINE MatCup i samarbeid med Norges Kokkelandslag.

TINE innehar en viktig rolle når det gjelder å ivareta norske mattradisjoner og utvikle nye trender

 

> Last ned brosjyren for TINE MatCup 2020

TEMA FOR ÅRETS OPPGAVE

Det inviteres til Slottsmiddag! Det norske kongehus inviterer stortingsrepresentanter og andre norske profiler til dekket bord i Store spisesal. Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer, i tillegg til en laktosefri appetittvekker som serveres på fat til 16 av gjestene.

Her finner du råvarelisten.

 

ÅRETS UTVALGTE RÅVARER

APPETITTVEKKER

Lag en laktosefri appetittvekker. Ønsker å se en saftig vegetarrett med vaffel eller svele som ikke er søt. Retten serveres med TINE Rømme laktosefri og urter. Denne retten skal være laktosefri og skal serveres på fat, til 16 personer.

HOVEDRETT

Retten skal inneholde Lam mørbrad som hovedråvare og ha minst to beardbeidede grønnsaksgarnityrer og saus. Den ene grønnsaksgarnityren skal være puré (konsistenstilpasset). Laget kan fritt velge ett metningsgarnityr fra råvarelisten. Retten skal også inneholde TINE yoghurt naturell og Østavind®. Hovedrett skal serveres på fat, lagene får utdelt like fat til dette.

DESSERT 

Skal bestå av epler, Chevre Naturell og Sunniva® frukt og grønnsaksjuice eple og bringebær. Menyen skal næringsberegnes og skal kunne serveres realistisk til 100 personer.

For konkurranseregler, se brosjyren her.

Påmeldingsskjema

Registrer ditt lag her innen 16. september 2019.

TINE MatCup - Stemningsrapport

Deltakelse i TINE MatCup betyr mye trening og perfeksjonering frem til finalen. Til denne konkurransen jakter TINE på Norges beste kokk- og servitørelever.

TINE MatCup er unik arena for elevene til å vise seg frem og få et godt innblikk hvordan konkurranser fungerer i kokkeyrket

- Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi