Foto: Fredrik Ringe Skinnende rene glass

Hva er TINE MatCup?

TINE MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 trinn og arrangeres av TINE og Norges Kokkelandslag.

Som en av Norges største næringsmiddelleverandører har TINE et stort ansvar overfor forbrukere og matbransjen: vi skal levere kvalitetsprodukter og alltid å være i forkant av utviklingen. Dette er en av grunnene til at vi med på arrangere TINE MatCup.

Målet med konkurransen er å motivere unge fagutøvere, og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget. 

Vi leter etter Norges beste kokk- og servitørelever

Konkurransen er landsomfattende og målet er å kåre Norges beste elever innen kokk- og servitørfaget. I TINE MatCup konkurrerer man som lag, og disse består:
  • to kokkelever
  • en servitørelev
Lagdeltakerne kvalifiserer seg sammen, gjennom en menykonkurranse.
 

Hvorfor inviterer vi til TINE MatCup?

TINE er sponsor for det matfaglige miljøet i Norge fordi vi tror at de fremste og mest kreative norske kokkene bidrar til inspirasjon og matglede.

Våre elitekokker har plassert Norge på det gastronomiske verdenskartet. For å sikre fortsatt sterk og motivert rekruttering til kokk- og servitøryrket, arrangerer vi TINE MatCup i samarbeid med Norges Kokkelandslag.

TINE innehar en viktig rolle når det gjelder å ivareta norske mattradisjoner og utvikle nye trender

 

> Last ned brosjyren for TINE MatCup 2019

TEMA FOR ÅRETS OPPGAVE

Håndballjentene har tatt VM-gull! Norge elsker håndballjentene og TINE er stolt sponsor av gulljentene.

Server bordet til håndballjentene under gullbanketten.

Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer.


Her finner du råvarelisten!

ÅRETS UTVALGTE RÅVARER

FORRETT BRØD & SMØR

Bak et brød og lag et smaksatt TINE Meierismør som serveres før hovedretten.

HOVEDRETT

Retten skal ha hel fersk Liveche kylling som hovedråvare, minst to grønnsaks-
garnityr, ett metningsgarnityr og en saus. Hovedretten må inneholde TINE Crème Fraîche Original og TINE Meierismør.

DESSERT

Retten skal bestå av kiwi, TINE Kremfløte og TINE Kremgo’® Naturell.

For konkurranseregler, se brosjyren her.

 

Påmeldingsskjema kommer her

Registrer ditt lag innen 20. september 2018.

Frist for innsendelse av menykonkurranse er 1. oktober 2018.

Tilbakemelding om hvem som går videre til steg 2 offentliggjøres 15. oktober 2018. 

TINE MatCup - Stemningsrapport

Deltakelse i TINE MatCup betyr mye trening og perfeksjonering frem til finalen. Til denne konkurransen jakter TINE på Norges beste kokk- og servitørelever.

TINE MatCup er unik arena for elevene til å vise seg frem og få et godt innblikk hvordan konkurranser fungerer i kokkeyrket

- Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi