Fra MatCup til Michelin

Tidligere i år deltok Martine Linea Aune Skjølberg i TINE MatCup-finalen som servitør på laget Power Rangers. Det resulterte i at hun vant Osteprisen, laget hennes kom på andreplass og hun fikk lærlingplass på Michelin-restauranten Re-Naa i Stavanger.

Osteprisvinner-Strinda-vgs-1200x800

– TINE MatCup er en veldig fin og lærerik opplevelse for unge kokker og servitører som vil få vist seg frem. Man lærer utrolig mye av å være med, både når det kommer til samarbeid og forberedelser, men også ting man ikke ville lært andre steder.

Etter at konkurransen var over og Martine stod igjen som Osteprisvinner, kom hun i samtale med Torill Renaa, som var juryleder for servitørjuryen. Dette førte til at hun ble invitert til utplassering på restauranten Re-Naa i Stavanger. 

– Jeg er jo trønder og hadde aldri vært i Stavanger før TINE MatCup, og plutselig stod jeg der med tilbud om utplassering på en Michelin-restaurant! Det var veldig stort, og dette gjelder ikke bare meg – interessen for konkurransen er stor i bransjen, og mange kommer også for å finne sine fremtidige lærlinger der!

Tar servitørene på alvor 

Møtet med Torill Renaa har fått mye å si for Martine, som nå skal ta fagbrevet som servitør på Re-Naa, før hun etter planen setter i gang med sommelierutdanning.

– Jeg tror konkurranser som TINE MatCup, som en profesjonell konkurranse, er veldig viktig for å se kokk- og servitøryrket i et nytt lys. Når jeg forteller til andre at jeg jobber som servitør får jeg ofte responsen “åja, på Egon da eller?”. Her tror jeg at TINE MatCup kan være en fantastisk arena for å heve anseelsen til servitøryrket, og vise at det handler om veldig mye mer enn å bare skjenke vann og sette ned tallerkener. Her føler jeg at TINE MatCup virkelig tar servitørene på alvor, og det å se andre unge servitører virkelig få det til gjør meg skikkelig stolt over yrket mitt!, sier Martine.

Ta sjansen, og gjør ditt beste 

Nå som neste finale i TINE MatCup nærmer seg har Martine en tydelig beskjed til alle deltagerne:

– Det kommer til å bli mye hardt arbeid, men også en fantastisk opplevelse. Jeg har én tydelig beskjed til alle som skal med: Gjør ditt beste, det er virkelig verdt det!