Her er temaet for TINE MatCup 2020!

I dag kunne kaptein på kokkelandslaget, Christer Rødseth, og hoveddommer i TINE MatCup, Jørn Lie, avsløre temaet for årets konkurranse – nemlig slottsmiddag!

I år står det intet mindre enn slottsmiddag på menyen i TINE MatCup, og for første gang ble avsløringen av årets oppgave direktesendt på Facebook fra Christer og Jørns restaurant, Vaaghals, i Oslo.

Christer og Jørn i aksjon under livesending på Vaaghals i dag
Christer og Jørn i aksjon under livesending på Vaaghals i dag

Se sending her

– Når temaet er slottsmiddag måtte jo avsløringen skje i royal stil. Så vi dekket et kongelig bord her på Vaaghals for anledningen, sier Christer.

Jørn, som kunne avsløre at han selv har vært på slottsmiddag – riktignok på kjøkkenet – leste opp årets oppgave for de spente skoleklassene som fulgte live-sendingen.

– Det norske kongehus inviterer stortingsrepresentanter og andre norske profiler til dekket bord i Store spisesal. Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer, i tillegg til en laktosefri appetittvekker som serveres på fat til 16 av gjestene.

Både Jørn og Chritster legger ikke skjul på at de syns årets tema er ekstra spennende.

– Temaet er veldig artig, men også en skikkelig utfordring. Middag på slottet er jo noe helt spesielt, og det er mange tradisjoner knyttet til det. Det blir veldig spennende å se hvordan elevene tolker årets oppgave og hvordan de bruker råvarene som er tilgjengelig, sier Jørn.

Mesterkokkene husket også å minne på viktige tidsfrister:

  • 16. september 2019:Siste frist for å registrere laget ditt på www.tine.no/tinematcup
  • 27. september 2019:Siste frist for innsendelse av menykonkurranse
  • 10. oktober 2019: Tilbakemelding om hvem som går videre til Steg 2 offentliggjøres

 69681601_370491373617693_642161506980462592_n