Oppgaven i TINE MatCup 2018 er klar!

TINE MatCup er årets største begivenhet for kokk- og servitørelever i hele landet. Gjennom godt lagarbeid, menyoppgave, prøving og feiling på kjøkkenet, spennende semifinaler og deretter en nervepirrende finale i Stavanger, skal vinnerne av TINE MatCup 2018 kåres. Meld på laget ditt, vi gleder oss til å se dere i aksjon. Her er oppgaven!

2017_Tine cup brosjyre_highres spreads

– Etter at vi vant finalen har vi bare blitt mer sikre på at det er denne retningen vi vil gå, sa gutta på Team VLM, Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik fra Strinda Videregående skole i Trondheim. De gikk helt til topps i TINE MatCup 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tre glade Trondheimsgutter som gikk helt til topps i TINE MatCup 2017

Feirer 10 år
Årets TINE MatCup er den tiende i rekken, og det skal selvsagt feires. Tema for oppgaven er nettopp jubileet, og lagene skal med utgangspunkt i råvarelisten komponere en meny som er tenkt servert til landbruksministeren under feiringen.

TINE eies av norske bønder, som har fokus på bærekraftig matproduksjon, gode råvarer og matglede. Denne matgleden basert på råvarer av høy kvalitet skal reflekteres i den treretters menyen hvert lag skal delta med. Forretten må inneholde TINE Fløte eller Tinemelk Hel, minst 60% torsk med hode og norsk garnityr. Hovedretten skal bestå av lam, TINE Smør og potet som metningsgarnityr. Tre valgfrie garnityr, samt minst en saus. TINE Gudbrandsdalsost skal prege bildet av desserten, og TINE Kremfløte er også en av råvarene.

Spennende menyer og godt lagarbeid
Det første skrittet på vei mot finalen, er menykonkurransen. Her kan skolene stille med så mange lag de vil, men hvert lag kan bare sende inn én meny hver.  Deretter går inntil fem lag videre til hver av de inntil seks semifinalene, hvor ett lag i hver semifinale kvalifiserer seg til selve finalen i Stavanger 26. januar 2018.  I tillegg til maten, bedømmes lagene i både semifinalen og finalen også på servering, borddekking og lagoppgaven hvor lagene skal lage en arbeidsplan med fordeling av oppgaver og kjøreplan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Full konsentrasjon og godt teamwork under finalen i TINE MatCup 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinnerne av TINE MatCup 2017, Lars, Martin og Vegard angrer i alle fall ikke et sekund på at de meldte seg på. De mener at nettopp god planlegging og godt samarbeid var de viktigste grunnene til at de gikk helt til topps.

– Vi var godt forberedt, og det fikk vi plusspoeng for. Å være med i TINE MatCup har lært oss mye, og vi anbefaler alle å melde seg på, sier de.

Påmeldingsfristen for TINE MatCup er 2.oktober 2017, og du kan registrere ditt lag her: PÅMELDING TINE MATCUP

Oppgaven sendes til: tinecup@nkl.no. Merk mailen med “TINE MatCup”og lagnavn.

Les mer om konkurransen her

TINE MatCup 2018 brosjyre