Jon nordbø, Salgssjef i TINE Ingrediens sammen med vinneren av årets ostepølse

Jon Nordbø, Salgsjef i TINE Ingrediens sammen med vinneren av "Snadderpølse med ost", som i år gikk til Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS

TINE Ingrediens stolt sponsor av NM i kjøttprodukter 2016.

Den beste grillmaten, bacon, pølser, spekepølser og spekekjøtt ble kåret da Kjøtt- og Fjørfebransjens Servicekontor arrangerte NM i Kjøttprodukter tirsdag 3. Mai.

Under norgesmesterskapet ble det til sammen kåret 4 NM titler og 24 "Årets produkter". Det ble det ut priser til en tredel av de rundt 530 produktene som var påmeldt.

TINE Ingrediens delte blant annet ut pris i klassen "Snadderpølse med ost". De tre beste produktene i denne kategorien var: Hvitløkspølse med cheddar og jalapeno fra Ingebrigtsen Kjøtt AS, Ostechilipølse fra Kuraas AS, og vinneren, Ostechiligrill fra Åkeberg Skoglunn AS.

Dommerne sa følgende om pølsen: "Pølsen har en flott balanse i smak mellom ost og chili. Den har god saftighet og motstand. Vinner mottok også en vandrepokal fra TINE Ingrediens og ble invitert med på en inspirasjonstur i "ostens verden".

For TINE har kjøttbedriftene lenge vært sentrale, og framover blir de minst like viktige. Utviklingen går fra bruk av melk og over til mer ost og andre smakstilsetninger. Grillpølser er ett av produktene hvor det brukes mye ost.
I år delte TINE Ingrediens ut prisen for Årets ostepølse

Det er lang tradisjon for å benytte melk i kjøttprodukter, hovedsakelig til å spe produktene. Melk er i seg selv næringsrik og bidrar med  viktige næringstoffer, nettopp derfor egnet sammen med kjøtt. Og ikke minst vil meieriprodukter gi ekstra god smak til diverse kjøttprodukter.

- Skal bedriften din utvikle nye kjøttprodukter, må du gjerne spørre oss om å bli med i prosessen. Vi kan være med på ideutvikling, se på trender eller drøfte ulike nye resepter.

Les mer om selve konkurransen hos Kjøttbransjen

NM_kjottprodukter_Partner2016