TINE Fotballskole for alle på Norway Cup

10. august 2015

TINE Fotballskole for alle på Norway Cup

Stor innsats, mye glede, dyp konsentrasjon og litt frustrasjon. For første gang blir «TINE Fotballskole for alle» arrangert på Norway Cup. Det er en fotballskole for barn med ulike utviklingshemninger.

Under Norway Cup ble TINE Fotballskole arrangert torsdag og fredag. Fotballskolen ble ledet av Henrik Lunde som hadde med seg blant annet Frode Grodås og Norgesmester i triksing Tobias Brandal Busæt som instruktører.

- Både for å gi et tilbud til de minste og for å promotere den nye delen av fotballskolen, har vi laget et opplegg over to dager på Ekebergsletta under Norway Cup, forteller Lunde.

- Håpet er at flere og flere klubber skal ta inn dette som en fast del av fotballskolen. Det er viktig også rekrutteringsmessig. Det er en fin inngang til fotballen og forhåpentligvis kan vi få flere barnelag rundt om i landet i årene som kommer. Særlig i Bergen har de vært gode. Der er det 8-9 barnelag nå. Bergen er for øyeblikket enestående på dette området, men vi ser mulighetene for at flere klubber kan starte barnelag, særlig i og rundt de store byene.

- Glad for at flere får muligheten

- Vår visjon i NFF er «Fotball for alle» og dette prosjektet står godt i stil med det. Det er et viktig skritt i inkluderingsarbeidet at vi nå kan tilby et skreddersydd program for utviklingshemmede på TINE Fotballskole. Vi har laget en tilpasset modul med færre dager og timer og enklere øvelser som lett kan tilpasses deltakerne, sier Henrik Lunde, fagansvarlig for inkludering i Norges Fotballforbund, til fotball.no.

- Barn med utviklingshemming har vært med på fotballskoler tidligere også, men erfaringen viser at ting ofte går litt for fort slik at de blir stående å se på. Nå har vi en egen gruppe der alle kan gjøre øvelsene i sitt eget tempo samtidig som de er en del av fotballskolen sammen med alle de andre barna. Det er skikkelig fotballtrening som er tilpasset hver enkelt. Erfaringene fra de klubbene som har testet dette er veldig gode.

Fana IL var de første som gjennomførte pilotprosjektet i fjor.

- Målet med dette pilotprosjektet er å få mer fysisk aktivitet hos utviklingshemmede gjennom egne øvelser og sosialisering. Vi i TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. TINE Fotballskole har lenge vært et godt tiltak for å få mange barn i aktivitet, og vi er spesielt glade for at enda flere får muligheten nå, sa sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen, da pilotprosjektet startet.

Etter et vellykket pilotprosjekt i fjor, er nå det skreddersydde opplegget en fast del av TINE Fotballskole.