TINE Fotballskole for alle

TINE Fotballskole for alle

TINE Fotballskole for alle, er et skreddersydd program for barn med funksjonsnedsettelse, hvor målet er fysisk aktivitet gjennom øvelse og sosialisering.

Med mer lek og kortere dager, har NFF laget et egen treningsmodul for utøvere som tilhører tilrettelagt fotball (fotball for mennesker med funksjonsnedsettelse).
- Håpet er at flere og flere klubber skal ta inn dette som en fast del av sin TINE Fotballskolen. Det er viktig også rekrutteringsmessig. Det er en fin inngang til fotballen og forhåpentligvis kan vi få flere barnelag rundt om i landet i årene som kommer. Særlig i Bergen har de vært gode. Der er det 8-9 barnelag nå. Bergen er for øyeblikket enestående på dette området, men vi ser mulighetene for at flere klubber kan starte barnelag, særlig i og rundt de store byene forteller Henrik Lunde, fagansvarlig for inkludering i Norges Fotballforbund, til fotball.no.

- Glad for at flere får muligheten

- Vår visjon i NFF er «Fotball for alle» og TINE Fotballskole for alle, står godt i stil med det. Det er et viktig skritt i inkluderingsarbeidet at vi nå kan tilby et skreddersydd program for barn med funksjonsnedsettelse på TINE Fotballskole. Vi har laget en tilpasset modul med færre dager og timer, og enklere øvelser som lett kan tilpasses deltakerne, sier Lunde.

- Barn med funksjonsnedsettelse har vært med på fotballskoler tidligere også, men erfaringen viser at ting ofte går litt for fort slik at de blir stående å se på. Nå har vi en egen gruppe der alle kan gjøre øvelsene i sitt eget tempo samtidig som de er en del av fotballskolen sammen med alle de andre barna. Det er skikkelig fotballtrening som er tilpasset hver enkelt. Erfaringene fra de klubbene som har testet dette er veldig gode, forteller han.

- Målet med TINE Fotballskole for alle, er å få mer fysisk aktivitet hos barn med funksjonsnedsettelse gjennom egne øvelser og sosialisering. Vi i TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. TINE Fotballskole har lenge vært et godt tiltak for å få mange barn i aktivitet, og vi er spesielt glade for at enda flere også kan få muligheten, sa sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen,

Klubben kan søke om støtte

Klubber som ønsker å arrangere Tine Fotballskole for alle, kan søke om støtte fra NFF til å gjennomføre tiltaket. Søknaden tas direkte med NFF og behandles raskt.