Årets TINE Fotballskoler er kåret!

ØHIL vant prisen i Oslo Fotballkrets

I 2018 ble TINE Fotballskole arrangert for 21. året på rad. Drøye 450 klubber arrangerer fotballskolen hvert år, med 70 000 barn i aktivitet. I hver krets kåres den beste fotballskolen årlig, basert på TINE og NFFs største fokusområder på fotballskolen, som er jenteandel og kosthold, i tillegg til fokus på keeperen.

I år som i fjor var det stor konkurranse om plassen, men 18 vinnere er kåret.
I Oslo Fotballkrets var det Øvrevoll Hosle som stakk av med prisen, etter følgende begrunnelse:

Denne fotballskolen er stor med mange barn, den er fordelt på flere anlegg, men likevel er den meget godt organisert. Skolen har eget tilbud for keepere og jentene er i fokus. Skolen har tydelige sportslige føringer og trenerapparatet er trygge og oppleves som dyktige i gjennomføringen på feltet. Logistikken er imponerende med så stort antall barn og trenere i sving på en gang. Dette er en skole å lære av.

- Det er veldig kjekt å vinne, spesielt siden det er så mange fotballskoler i NFF Oslo og at vi er så store. Det er enklere å arrangere en fotballskole for 50 stykker enn 360. Det er mye logistikk, henvendelser også videre, forteller sportslig koordinator i ØHIL, Lise Janbu Eide.

50-50 jenter og gutter

Spesielt jenteandelen, der det er ganske likt antall jenter og gutter både på spiller- og trenersiden, er imponerende hos ØHIL.

- ØHIL er en klubb som satser på jenter og vi oppfordret dem til å være med som instruktører. Jentesatsingen er bra i hele klubben og for oss er det viktig å få med de eldste som instruktører, til å være der som forbilder og gi de unge noe å strekke seg etter. TINE Fotballskole er veldig viktig for å få de yngste inn i fotballen, sier Eide. 

Under fotballskolen deler klubben de 360 deltakerne opp i to grupper, en på Hosle og en på Jarmyra med en plasssjef på hver av stedene. I tillegg til jenteandelen får klubben også ros for keeperfokuset og kosthold. 

- Vi har en egen dag med keepere. Da tok vi keeperøkter fra treningsøkta.no og delte med alle trenerne. Når det gjelder kosthold hadde vi ikke kiosken åpen og vi oppfordret alle til å ha med seg matpakke. Så hadde vi fruktpause en time etter lunsj, forteller Eide. 

Mottok pris

Som bevis på at de var beste arrangør i NFF Oslo mottar klubben plakett og fire småmål. Irene Lunde fra NFF Oslo var tilstede på klubbhuset for å dele ut premien. 

- ØHIL er den største fotballskolen i NFF Oslo og da er det fantastisk for oss å kunne kåre de. For når de klarer å ivareta så mye med den logistikken de har, med to anlegg og så mange deltakere, så er det imponerende. Også har de en kjempeandel med jenter både som spillere og trenere, de ivaretar keeperne og de har mange instruktører. Det synes vi er veldig bra og imponerende, sier Lunde.

- Dette er et flott eksempel på hvordan vi ønsker at en TINE Fotballskole skal være og prisen til Øvrevoll Hosle er derfor fullt fortjent, sier fagansvarlig for TINE Fotballskole i NFF, Andre Paulsen.

Her er vinnerne for hver krets i 2018: 

Agder: Vindbjart FK
Akershus: Fet IL
Buskerud: Haugfoss IF
Finnmark: Kirkenes IF
Hordaland: Fana
Hålogaland: Leknes FK
Indre Østland: Ottestad IL
Nordland: Sandnessjøen IL
Nordmøre Romsdal: Bud IL
Oslo: Øvrevoll Hosle IL
Rogaland: Høle IL
Sogn og Fjordane: Askvoll/Holmedal IL
Sunnmøre: Volda TI
Telemark: Odd BK
Troms: Storsteinnes IL
Trøndelag: Sjetne IL
Vestfold: Eik Tønsberg
Østfold: Kvik Halden FK