tine.no

I TINE MatCup 2020-21 fikk elevene brynet seg på å lage en tre retters middag som skulle hylle OL deltakerne etter de hadde kommet hjem fra Tokyo med medaljer i ulike farger. Menyoppgaven lød som følger:

Aperitiff  

Sunniva® presset eplejuice fra Sydtyrol (skal være hovedingrediens 60 %)  de øvrige råvarene til aperitiff kan man velge selv.  

Aperitiffen skal ha en tydelig smak av hovedingrediensen .

   

Apetittvekker  

Salt svele laget med TINE® H-Melk . Toppingen på svelen skal inneholde TINE® Crème Fraîche Original, øvrige råvarer til toppingen velges selv fra råvare listen.  

   

Hovedrett  

Hovedretten skal ha et japansk / asiatisk preg i smakene.  Kyllingbryst stekt på skrog, transjert ved gjestens bord. Kok en kyllingkraft, som skal brukes i en kremsaus sammen med TINE® Kremfløte. 2 tilberedte grønnsaksgarnityrer og 1 metningsgarnityr – blant råvarene du finner på råvarelisten.  

   

Dessert                               

Desserten må inneholde TINE® Gudbrandsdalsost G35, TINE® Kremfløte og TINE® Meierismør, i tillegg til bær. Desserten må minimum ha et kaldt og et varmt element. Resterende ingredienser velges fra råvarelisten.   

 

Nedenfor finner du bilder av årets vinnerretter, samt deres meny! Vi håper du er blitt inspirert og ønsker å prøve deg du også!

 

Råvarelisten:

TINE-varer  

TINE® Kremfløte  

TINE® Meierismør  

TINE® Crème Fraîche Original  

TINE® Gudbrandsdalsost G35  

TINE® Østavind  

TINE® Usaltet smør  

TINE® H-Melk   

  

Sunniva® presset Eplejuice fra Sydtyrol  

(Aperitiff)  

Kjøttvarer  

  

  

Hel, Fersk kylling,   

ca 1,6 kg pr stk  

Fisk  

  

0.5 kg fersk laksefilet  

1 glass løyrom   

Frukt og Grønt   

Gulerøtter  

Poteter /  Mandel  

Sellerirot  

Persillerot   

Kepaløk  

Sjalottløk   

Hvitløk  

Purre  

Vårløk    

Aromasopp   

Rødbeter  
Pepperot  

Wasabi-paste  

Paksoi  

  

Salat:   

Ruccula, red rhubarb   

Frisse   

  

Agurk   

Sitroner  

Lime   

Ferske bringebær  

Chili   

Ingefær  

  

Urter (potter)  

Persille  

Fransk estragon  

Timian  

Gressløk   

Sitronmelisse  

Koriander  

Dill  

Tørrvarer  

Rødvinseddik  

Hvitvinseddik   

Epleeddik  

Olivenolje, kaldpresset  

Rapsolje  

Soyasaus  

  

Sukker  

Brunt sukker   

Norsk honning  

Hvetemel  

Sammalt hvete grov   

Fersk gjær  

Bakepulver  

Vaniljesukker   

Glykose  

Gelatin  

Hasselnøtter  

Mandler  

Maizena Basmatiris Økologisk 1kg, Unil  

Natron 

Hornsalt 

  

Byggryn   

Eggnudler   

Vårrullark 

Frysevarer   

Kirsebær  

Bringebær  

  

Krydder  

Malt kanel  
Kanelstenger  
Vaniljestenger  
Rosmarin  
Hel muskatnøtt  
Chili  
Paprika   

Sort og hvit pepper hel og malt   

  

Husholdningssalt  

Flaksalt  

  

Annet  

Egg   
Pankomel  

Bakepapir  
Hyssing   
Aluminiumsfolie  
Sprøytepose  
Plastfilm