
Gjennomføring av årets TINE MatCup
Vi gleder oss til årets gjennomføring og ser frem til å få presentert kreative løsninger på årets oppgave, samt hvordan servitørene serverer de under TINE MatCup.
I år vil TINE MatCup bli gjennomført på en litt annerledes måte enn tidligere grunnet COVID-19, dette da det er forskjellige retningslinjer i de ulike fylkene, derfor utarbeider vi fortløpende alternative løsninger for gjennomføring. Her finner dere retningslinjene som skoler og lokale NKL foreninger er ansvarlig for å overholde under gjennomføringen.
Retningslinjene blir fortløpende oppdatert etter hvert som nye endringer blir gitt fra FHI og Regjeringen. Det er viktig at hver enkelt skole og laug følger de lokale retningslinjene som gjelder for sitt område. En veileder er også under arbeid og vil bli publisert i løpet av september. Les mer om Folkehelseinstituttets råd og tiltak for arrangementer og samlinger
Vi har også utarbeidet en arrangementsmal for året, den kan du laste ned HER
Arrangørens ansvar
Skoler, lokale NKL foreninger og TINE er ansvarlig for at TINE MatCup gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.
-
Lokale NKL foreninger må sørge for nødvendig opplæring og informasjon til arrangører og frivillige, deltakere og foresatte i god tid før oppstart av semi-finaler og finalen.
-
Lokale NKL foreninger må vurdere om det skal være gjester eller hvor mange gjester og andre personer som er nødvendig for å kunne gjennomføre konkurransen og samtidig ivareta anbefalte smitteverntiltak, både ved ankomst/avreise, under konkurransen, ved mat og drikke- servering og ved toalettbesøk/håndvask. Aktiviteter som involverer personer med spesielle behov, krever flere ressurser.
Les mer i Helsedirektoratets veileder for smittevern i serverings og restaurantbransjen – Covid-19
Risikovurdering
For alle arrangementer, må gjennomføring planlegges godt for å sikre god smittevernhåndtering. Derfor må skoler og foreninger sette seg inn i gjeldende råd for smittevern for å få lov til å arrangere TINE MatCup.
Smitteforebyggende tiltak
Formålet med rådene fra Helsedirektoratet er å redusere risiko for smitte med covid-19. De tre hovedprinsippene for å bremse smittespredning er:
-
Syke personer skal holde seg hjemme
-
God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
-
Holde minst 1 meters avstand og redusere kontakt mellom personer