Sveler med Kesam®

Grove sveler med brunost

Sveler, lapper eller små pannekaker – kall dem hva du vil. Disse grove variantene metter mange og smaker kjempegodt!

Ingredienser


4 ss TINE® Meierismør
6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
6 stk egg
6 dl hvetemel
4 dl havremel
2 ts bakepulver
1 ts salt

Til servering

200 g TINE® Gudbrandsdalsost Original
400 g syltetøy
300 g TINE® Lettrømme 17 %

Slik gjør du


    1. Smelt smør. Visp sammen egg og melk, og rør inn smeltet smør.
    2. Bland inn hvetemel, havremel, bakepulver og salt. Bland til glatt røre og la svelle i 20 minutter.
      Tips
      Rør gjerne inn noe ss med syltetøy om du ønsker smak på svelene, f.eks. blåbær-, bringebær- eller solbærsyltetøy.
    3. Varm takke eller stekepanne med slipp-belegg, og stek svelene gylne på begge sider. Server varme med brunost, syltetøy og lettrømme.
Tips
Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning.