Grove lapper med eple og kanel

Grove lapper med eple og kanel

Bruk høstens epler til disse gode og grove lappene.  Disse lappene kan stekes på takke på ditt neste arrangement. Da brer den fristene duften av nybakt, eple og kanel seg og folk strømmer til.

Ingredienser


6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
6 stk egg
5 dl hvetemel
4 dl havremel
1 dl havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker

TIL STEKING

4 stk epler
2 ss kanel
20 g TINE Meierismør

Slik gjør du


    1. Visp sammen egg og melk. Rør inn hvetemel, havremel, havregryn, bakepulver, salt og sukker til en jevn røre.
    2. Dekk til og la svelle i ca. 20 minutter.
    3. Del eple i tynne skiver og varm en panne med litt smør.
    4. Bruk en liten øse og stek små lapper til gylne på den ene siden. Legg noen epleskiver på toppen og dryss med kanel, før de snus og stekes gylne på andre siden.
    5. Avkjøl på rist og server.
      Tips
      Server gjerne lappene toppet med en klatt rømme eller vaniljekesam.