
Grove blåbærmuffins
-
Enkel
-
30 min
Saftige muffins med blåbær og havregryn som alle barn vil elske.
Ingredienser
1 dl | lettkokte havregryn |
3 dl | hvetemel |
2 dl | sammalt hvetemel |
2 ts | bakepulver |
1 ts | vaniljesukker |
¼ ts | salt |
1 dl | brunt sukker |
2 stk | egg |
1 ⅘ dl | TINE® Lettmelk 1,0 % fett |
½ dl | rapsolje |
150 g | blåbær |
4 ss | müsli |

Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 180°C. Bland havregryn, hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt og brunt sukker.
-
Pisk egg med melk og olje. Rør det inn det tørre. Vend inn blåbærene til slutt.
-
Fyll muffinsformer 2/3 fulle og strø over litt müsli. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gjennomstekt. Avkjøl på rist.Tips
Det er viktig å bruke kraftige muffinsformer eller en muffinspanne da disse lett kan flyte ut av ustabile former.
-
Tips
Bringebær, rosiner eller tørkede bær kan erstatte blåbær for variasjon.