Grove blåbær- og bananlapper

Grove blåbær- og bananlapper

Kjempegode lapper med innbakt syltetøy og banan, gjør det raskt og enkelt å servere disse til mange.

Ingredienser


4 ss TINE Meierismør
3 stk modne bananer
2 stk egg
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
4 dl hvetemel
2 dl byggmel
3 ts bakepulver
2 ss blåbærsyltetøy

Topping

6 stk bananer
400 g blåbærsyltetøy

Slik gjør du


    1. Smelt smør. Ha banan, egg, sukker, salt, kardemomme, melk, smeltet smør, hvetemel, byggmel og bakepulver i en blender. Kjør til godt blandet.
    2. Har du ikke en blender, kan du mose bananen godt før alt piskes sammen med en elektrisk mikser.
    3. La røren svelle i 20 minutter. Rør inn blåbærsyltetøy.
    4. Varm en takke eller stekepanne og stek sveler gylne på begge sider. Hell gjerne rett fra blendere så sparer du oppvask. Server varme eller avkjøl på rist, toppet med skivet banan og blåbærsyltetøy om ønskelig.
Tips
Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning.