
Skolebarnas matmuffins
-
Enkel
-
35 min
Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.
Ingredienser
Utstyr
Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett
100 g | TINE Meierismør |
8 dl | hvetemel |
1 ss | bakepulver |
½ ts | salt |
4 dl | TINE® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk |
100 g | kokt skinke |
2 stk | vårløk |
2 dl | Jarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost |
Strø:
4 ss | Jarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost |

Slik gjør du
-
-
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
-
Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.Tips
Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.
-
Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.Tips
Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.
-
Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
-
Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
-
Tips
Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.