Skolebarnas matmuffins

Skolebarnas matmuffins

Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Ingredienser


Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett
100 g TINE Meierismør
8 dl hvetemel
1 ss bakepulver
½ ts salt
4 dl Tinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
100 g kokt skinke
2 stk vårløk
2 dl Jarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost

Strø:

4 ss Jarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost

Slik gjør du


    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
    2. Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
      Tips

      Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

    3. Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
      Tips

      Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

    4. Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
    5. Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
Tips

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.