
Grove sveler med Kesam®
-
Enkel
-
50 min
Grove lunsjsveler er sunnere og grovere variant av deilige myke sveler. Servert med ost, skinke og grønnsaker blir det et fullverdig lunsjmåltid.
Ingredienser
4 ss | TINE Meierismør |
3 stk | egg |
1 ts | salt |
1 l | TINE Skumma Kulturmjølk |
3 dl | Kesam® Mager Naturell |
4 dl | hvetemel |
4 dl | sammalt hvete, fin |
1 ts | natron |
1 ts | bakepulver |
Pålegg
20 skiver | Norvegia® Original |
200 g | skinke |
1 stk | agurk |
1 stk | paprika |

Slik gjør du
-
-
Smelt smør. Visp sammen egg og salt. Tilsett kulturmjølk, Kesam og smeltet smør.
-
Rør inn hvetemel, sammalt hvetemel, natron og bakepulver, og bland til en glatt røre. Dekk til og la svelle i 20 minutter.
-
Varm en takke eller stekepanne og stek svelene gylne på begge sider. La avkjøle på rist.TipsLunsjsvelene kan fryses og tas opp etter behov. De kan også serveres med kremost og druer.
-
Legg på pålegg og server.
-
Tips
Stek gjerne svelene på en stor takke til store arrangementer. Det er både enkelt å gjøre og lager ekstra god stemning.