
Grove gulrotpannekaker
-
Enkel
-
40 min
Disse pannekakene er en grovere variant med både gulrot, grovt mel og havregryn. Perfekte til middag eller i matpakken.
Ingredienser
2 stk | egg |
3 ½ dl | TINE® Lettmelk 1,0 % fett |
3 dl | sammalt hvete, grov |
2 dl | små havregryn |
¼ ts | salt |
5 dl | revet gulrøtter |
50 g | TINE® Meierismør |
Topping
2 dl | gulrøtter , revet |
2 dl | epler , revet |
½ stk | sitron |
3 dl | salat |
8 skiver | spekeskinke |
1 beger | TINE® Lett Crème Fraîche 18 % |
2 ss | gressløk (kan sløyfes) |
½ ts | pepper |

Slik gjør du
-
-
Pisk egg og melk sammen. Riv gulrøtter og rør inn sammen med sammalt hvete, havregryn og salt til en tykk røre.
-
La røren svelle på benken i ca. 20 minutter. Smelt smør i en stekepanne og rør inn i røren.
-
Bruk en mugge eller øse til å helle pannekakerøre i varm stekepanne med litt smør. Lag små pannekaker og stek dem på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
-
Riv gulrot og eple og bland med litt sitronsaft. Server på pannekakene med spekeskinke, Crème Fraîche, gressløk og nykvernet pepper.
-
Tips
Du kan gjerne bytte ut gulrot med squash eller bruke begge deler for variasjon.