
Grove baguetter
-
Enkel
-
30 min
Grove påsmurte baguetter er perfekt å ta med til idrettskiosken, eller matpakka. De er enkle å lage og metter godt!
Ingredienser
2 ss | tørrgjær |
5 dl | TINE® Lettmelk 0,5 % fett |
1 ss | sukker |
300 g | hvetemel |
150 g | sammalt hvetemel |
150 g | havremel |
½ ts | salt |
125 g | romtemperert TINE Meierismør |

Slik gjør du
-
-
Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
-
Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
-
Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
-
Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange baguetter på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.TipsLettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø eller havregryn for ekstra smak.
-
Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
Smør med deilig pålegg og selg i idrettskiosken eller ta med i matpakka! Disse kan fint fryses.
-