Ostekake i langpanne

Ostekake i langpanne

En sunnere og proteinrik variant av den populære ostekaken. Denne lages i langpanne og blir en suksess på kakebordet under neste arrangement. En kake gir ca 24 kakestykker.

Ingredienser


5 dl vann
2 pakker sitrongelepulver
400 g TINE® Mager Cottage Cheese
1 l TINE Yoghurt Vanilje

Kjeksbunn

2 pakker kornmo
200 g TINE® Meierismør

Gelélokk

5 dl vann
1 pakke bringebærgelé

Slik gjør du


  1. Kle bunnen av en stor langpanne, ca. 35-40 cm og minst 5 cm høye kanter, med bakepapir.
  2. Smelt smør og kjør havrekjeks til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland kjekssmuler og smør og press blandingen jevnt utover i langpannen.
  3. Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde. Avkjøl litt, men pass på at den ikke stivner.
  4. Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin med knivblad til glatt konsistens, ha over i en bakebolle og vend inn vaniljeyoghurt og den oppløste geleen til en jevn og glatt røre.
   Tips
   Yoghurt kan byttes ut med Kesam® Vanilje eller yoghurt med annen smak om ønskelig. Smak til med litt sitron om du ønsker en litt mer syrlig smak.
  5. Fordel røren jevnt utover kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskap til den stivner, 3-4 timer eller helst over natten.
  6. Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken. La avkjøles noe før den helles over kaken. La stå kjølig i ca. 2 timer eller til geleen er stiv. Del i stykker og server.
Tips
Kaken kan også pyntes med friske bær, enten i geleen ved å fordele dem utover kaken før geleen helles på, eller på toppen av geleen. Ev. kan du droppe gelélokket helt og bare fordele friske bær utover kaken.