
Gulrotkake med Kesam®-glasur
-
Enkel
-
60 min
- 40 min
En sunnere og grovere variant av den klassiske, populære gulrotkaken bør stå på kakebordet under neste arrangement. Her er det også mindre sukker, men like god smak. Denne langpanne-kaka gir ca. 42 kakestykker.
Ingredienser
Utstyr
1 stor langpanne
150 g | TINE Meierismør |
8 stk | gulrøtter (ca. 1 liter revet gulrot) |
8 stk | egg |
3 dl | sukker |
1 beger | Kesam® Mager Naturell eller Kesam® Original |
5 dl | hvetemel |
3 dl | sammalt hvete, fin |
3 ts | vaniljesukker |
4 ts | bakepulver |
3 ts | malt kardemomme |
Kesamglasur
2 beger | Kesam® Vanilje à 300 gram |
250 g | romtemperert TINE Kremgo® Naturell |
4 ss | melis (kan sløyfes) |

Slik gjør du
-
-
Sett stekeovnen på 180 °C. Kle en stor langpanne, ca. 35-40 cm, med bakepapir.
-
Smelt smør og avkjøl noe. Skrell gulrøtter og riv dem på et rivjern. Sett ev. 1 dl til side til pynt.
-
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, gjerne i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk visper.
-
Pisk inn smeltet smør og Kesam®. Rør inn mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme til en glatt røre. Vend inn revet gulrot.Tips
Du kan gjerne gjøre kaken enda grovere ved å bytte ut mer av det fine hvetemelet med grovt mel. Da hever ikke kaken fult så mye, men den metter desto mer.
-
Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter.
-
Pisk sammen Kesam®, romtemperert kremost og melis til en glatt glasur og fordel utover avkjølt kake. Pynt gjerne med litt ekstra revet gulrot.
-
Tips
Pynt gjerne kaken med friske bær eller frukt. Velger du bringebær og blåbær, får du en kake i rødt, hvitt og blått, perfekt til 17. mai eller andre store feiringer.