
Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt
-
Enkel
-
80 min
- 60 min
Govt julebrød er perfekt med brunost til, eller å legge på ostefatet!
Ingredienser
1 dl | hasselnøtter |
1 dl | valnøtter |
1 dl | tørket aprikos |
4 dl | havregryn |
6 dl | sammalt hvete, fin |
4 dl | speltmel grov |
1 dl | linfrø |
1 dl | ferske tranebær |
4 ts | bakepulver |
1 ½ ts | salt |
8 dl | TINE® Kefir Økologisk |
1 dl | flytende honning |
1 ts | TINE® Meierismør til smøring av brødform |
1 dl | gresskarkjerner |

Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
-
Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.Tips
Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.
-
Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
-
Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
-
Tips
Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!