
Grove kanelboller
-
Enkel
-
120 min
- 12 min
Nybakte kanelboller er noe av det beste som finnes. Dette er en grovere variant av den klassiske kanelbollen, men fortsatt like god!
Ingredienser
100 g | TINE Meierismør |
1 dl | sukker |
½ ts | salt |
9 dl | hvetemel |
2 dl | sammalt hvete, grov |
3 dl | havremel |
2 ts | malt kardemomme |
1 pakke | tørrgjær |
1 stk | egg |
5 dl | TINE® Lettmelk 1,0 % fett |
Fyll
75 g | romtemperert TINE Meierismør |
1 dl | sukker |
3 ss | malt kanel |
Pensling
1 stk | egg |

Slik gjør du
-
-
Del smør i terninger og la komme til romtemperatur. Ha sukker, salt, hvetemel, sammalt hvetemel, havremel, kardemomme og gjær i en bolle.
-
Tilsett egg og melk og elt i 5 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett romtemperert smør i biter og elt i 10 minutter til eller til du har en smidig deig.
-
Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to og kjevle ut hver del til et rektangel.
-
Bre romtemperert smør utover og dryss over sukker og kanel. La det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.TipsPrøv en vri på kanelbollene ved å tilsette hakkede mandler eller rosiner i fyllet.
-
Rull deigen sammen fra langsiden og skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Legg skivene over på bakepapirkledd stekeplate med snittflaten opp, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
-
Forvarm ovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
Tips
Du kan lage kanelbollene enda grovere ved å bytte ut mere av det finmalte hvetemelet med grovere mel, men da vil de heve mindre og bli litt mere kompakte.