Grove Fastelavnsboller med havre

Grove fastelavnsboller med havre

Grove saftige fastelavnsboller med pisket krem setter ingen demper på feiringen. Kanskje dere skal feire Fastelavn på et idrettsarrangement? De kan selvfølgelig også nytes uten krem ved andre anledninger.

Ingredienser


75 g TINE Meierismør
2 dl vann
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
½ dl sukker
25 g fersk gjær
3 dl havremel
7 dl hvetemel
2 ts malt kardemomme
1 stk egg til pensling

Krem

6 dl TINE Kremfløte
4 ss melis (kan sløyfes)

Slik gjør du


    1. Smelt smør, tilsett vann, melk og sukker. Sjekk at vesken er fingervarm og smuldre i gjæren.
      Tips
      Om du bruker tørrgjær kan væsken være opptil 40 °C da tørrgjær tåler høyere temperatur. Bruker du fersk gjær bør ikke væsken overstige 30 °C. 
    2. Bland havremel, hvetemel og kardemomme i en bakebolle, tilsett melkeblandingen og elt deigen smidig og glatt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 15 minutter.
    3. Dekk til bakebollen og sett deigen til heving et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
    4. Hvelv deigen ut på lett melet bakebord, del deigen i emner. Trill til boller og sett på bakepapirkledd stekeplate.
    5. Dekk til og etterhev bollene på et lunt sted i 30-45 minutter.
    6. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
      Tips
      Skal du servere Fastelavnsboller til mange kan det være lurt å legge på kremen fortløpende ved servering. Alternativt kan du sette fram oppdelte boller og en bolle med krem så alle kan sette sammen sin egen fastelavnsbolle. 
    7. Pisk fløte og melis til stiv krem. Del bollene i to og fordel krem på nederste del og sett på toppen. Dryss over melis og server med en gang.
Tips
Server gjerne fastelavnsboller med rørte eller friske bær, vaniljekrem eller makronfyll. Bollene kan fryses så lenge ikke kremen er tatt på.