Slik reduserer du matsvinn og øker lønnsomheten til klubben!

Med enkle tips kan man redusere matsvinnet etter et arrangement. Godt for miljøet og godt for klubbkassa!

Her er en enkel liste på tiltak og gjenbruk av rester:

  • Pølserester kan det fryses ned, puttes i lapskaus eller i brukes som fyll i toast. Har dere vaffeljern – stek omeletter i vaffeljern med pølsebiter.
  • Rester fra grøt kan brukes i vafler eller lapper. Det kan også blandes med yoghurt og selges i beger med frukt. NB: Grøten må oppbevares kaldt. Har dere mye varm grøt igjen ved dagsslutt, er det lurt å fordele det i mindre porsjoner før det kjøles med. Da unngår man bakterievekst.
  • Lapskaus kan fryses ned og den smaker like godt
  • Rester av frukt kan fryses ned å brukes til smoothie. Eller kuttes opp og serveres som fruktsalat dagen etterpå
  • Resten av melk og yoghurt kan brukes til vafler eller lapper
  • Vafler man ikke får solgt kan fryses ned
  • Vaffelrøre holder ca 1 uke i kjøleskapet eller det kan fryses. Fryses røren, må den røres sammen igjen etter tining evnt tilsette litt mel.
  • Bananer kan brukes til fruktsalat, smoothie eller moses i vaffelrøren.
  • Kaker og bakst kan fryses ned
  • Brød som er til overs er perfekte til toast. Skjær brødskiver, legg de sammen to og to med en osteskive i mellom, og frys det ned. Da har du toast klar til oppvarming ved en senere anledning.